Premierul ungar cere UE să ramburseze o parte din banii pentru protejarea frontierei

Muncitorii construiesc un gard la frontiera ungaro-sârbă, în apropiere de satul Gara, Ungaria, 27 octombrie 2016.
Muncitorii construiesc un gard la frontiera ungaro-sârbă, în apropiere de satul Gara, Ungaria, 27 octombrie 2016. (Csaba Segesvari/AFP/Getty Images)

Ungaria doreşte ce cel puţin jumătate din cei peste un miliard de euro pe care i-a cheltuit pentru protejarea frontierei să îi fie rambursaţi din fonduri UE, a declarat premierul ungar Viktor Orban înaintea unui summit al liderilor europeni în Bruxelles.

„Nu ne protejăm doar pe noi, ci şi Europa. Cel puţin jumătate din această sumă ar trebui rambursată”, a precizat el.

El a adăugat că Ungaria va propune liderilor UE o procedură specială pentru a îmbunătăţi suveranitatea parlamentelor naţionale, care vor avea astfel puterea de a opri dezbateri în Europa dacă acestea sunt percepute ca încălcând interesele naţionale.

Grupuri pentru drepturile civile au criticat guvernul lui Orban pentru suprimarea drepturilor refugiaţilor şi imigranţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe