Preda: Geoană face (auto)portretul succesorului lui Băsescu

Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Cristian Preda.
Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Cristian Preda. (Epoch Times România)

De câteva săptămâni încoace, senatorul PSD Mircea Geoană „şi-a redescoperit ambiţia prezidenţială”, acesta nefiind „împăcat cu înfrângerea” pe care a suferit-o în faţa lui Traian Băsescu, scrie luni europarlamentarul Cristian Preda, pe blogul personal.

„Intervenţiile sale publice au un numitor comun, şi anume portretul succesorului lui Băsescu. De fiecare dată, ai impresia că e un autoportret. E interesant, de altfel, că pesedistul îl critică frecvent şi cu multă virulenţă pe Antonescu, dar nu şi pe cel în faţa căruia a pierdut la limită acum 4 ani”, a precizat Cristian Preda.

Într-un interviu acordat duminică pentru Mediafax, „Geoană pare să nu se fi împăcat cu înfrângerea”, este de părere europarlamentarul.

„El explică în ce fel ar fi procedat dacă era la Cotroceni din 2009 încoace, dar renunţă la retorica stigmatizării lui Băsescu, preferând să indice cum s-ar fi diferenţiat de şeful statului şi explicând astfel unde greşeşte prezidenţiabilul USL. În opinia mea, Mircea Geoană caută sprijinul PSD. Asta e, de fapt, principala problemă a fostului lider PSD. El are mai multă experienţă instituţională decât Antonescu, are şi avantajul de a-l fi întrecut pe acesta în cursa din 2009, dar – spre deosebire de liderul penelist – Geoană nu dispune de sprijinul propriei organizaţii politice”, a explicat Preda.

Europarlamentarul a vorbit şi despre relaţia dintre Mircea Geoană şi premierul Ponta.

„El are grijă să-i menajeze orgoliul lui Ponta, anunţând că l-ar sprijini pe acesta în cursa pentru Cotroceni, dar sugerând în acelaşi timp că i s-ar potrivi mai bine, dată fiind vârsta, postul de la guvern. Există, de fapt, ceva neclar în relaţia dintre cei doi: Ponta, care a fost purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Geoană, anunţa acum câteva săptămâni că-l va numi într-o poziţie guvernamentală. Nu s-a întâmplat însă nimic. Circulă, pe de altă parte, zvonul că Geoană ar putea conduce lista PSD la europene sau chiar că ar fi susţinut pentru o poziţie de comisar. Din interviul citat nu rezultă nimic de acest fel”, a declarat Cristian Preda.

„În schimb, Geoană formulează o întrebare importantă: pe cine ar susţine electoratul PSD la prezidenţiale? Un pesedist sau pe Antonescu? El are răspunsul, dar aşteaptă unul şi de la Ponta. Va răspunde premierul?”, a întrebat europarlamentarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne