Ponta: Niciun lider PSD nu e la Congresul PES. Dragnea s-a ascuns ca un laş în buncăr, a scos PSD din familia europeană

Liviu Dragnea a scos PSD din familia europeană social-democrată, nu trebuie însă să îl lăsăm să scoată şi România din Europa, a transmis fostul prim-ministru Victor Ponta, care atrage atenţia că a început Congresul PES de la Lisabona iar PSD nu şi-a trimis niciun reprezentat de seamă acolo.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul Pro România Victor Ponta a atras atenţia, joi, pe pagina sa de socializare, că niciun lider cu greutate al PSD - preşedinte, premier sau secretar general - nu participă la lucrările Congresului PES.

"Azi încep la Lisabona lucrările Congresului PES (Partidul Socialiştilor Europeni) - a doua forţă politică în Parlamentul European după PPE / la acest Congres se alege candidatul PES pentru funcţia de Preşedinte al Comisiei Europene în 2019 / din partea PSD nu participă nici preşedintele, nici Prim Ministrul nici secretarul general (prima dată din 2005 când liderii PSD lipsesc de la Congres)! Dragnea a scos PSD din familia europeană social-democrată / nu trebuie însă să îl lăsăm să scoată şi România din Europa! În calitatea mea de Preşedinte al TSD am asistat direct la eforturile uriaşe făcute în anii 2002 - 2004 de către Adrian Năstase şi PSD pentru a fi primiţi ca membri ai Internaţionalei Socialiste şi ai Partidului Socialist European / a fost un element esenţial în modernizarea PSD şi racordarea sa la valorile stângii democratice europene!", a declarat Ponta.

Fostul premier susţine că şi-a adus aminte că, în 2014, la Roma, a luat cuvântul în plenul Congresului şi a susţinut cauza PSD şi a României, iar ulterior a putut să solicite şi să obţină portofoliul Dezvoltării Regionale pentru comisarul Corina Creţu.

"Dragnea s-a ascuns ca un laş ieri în buncărul său şi nu a venit în plenul Camerei Deputaţilor unde nefericitul Iordache îi apără scaunul / la fel laşul de Dragnea nu are curaj să meargă la Lisabona să dea ochii cu cel care va fi desemnat candidat comun al PES - Frans Timmermans (actual prim vicepreşedinte al Comisiei). Sunt foarte curios să văd dacă PSD va face anul viitor campanie pentru Frans Timmermans (după ce l-au înjurat şi murdărit în ultima perioadă pe la toate televiziunile)! (...) Partidul Popular European l-a desemnat drept candidat pentru funcţia de Preşedinte al Comisiei Europene pe dl Manfred Weber (conservator german cu atitudine negativă la adresa României) - PES îl va desemna pe dl Frans Timmermans (socialist care a sprijinit România fiind însă critic la adresa Guvernului Dăncilă)", a precizat Ponta.

Potrivit fostului premier, analizând programul politic şi poziţiile faţă de ţara noastră ale celor doi candidaţi, conducerea şi membrii ProRomania au decis să-l susţină fără ezitare pe Frans Timmermans în speranţa că o Comisie Europeană condusă de domnia sa ar fi soluţia cea mai bună pentru România şi pentru Uniunea Europeană.

"Cât despre PSD, din păcate, va fi dus în continuare 'spre EST' aşa cum spun şefii săi actuali (foşti PDisti şi PRMisti) / sper că votanţii social democraţi să fie alături de ProRomania pe calea stângii europene!", a conchis Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne