Pompeo lansează o comisie pentru evaluarea rolului drepturilor omului în politica externă a SUA

Secretarul de stat american Mike Pompeo
Secretarul de stat american Mike Pompeo (Getty Images)

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a lansat luni o comisie pentru reexaminarea rolului drepturilor omului în politica externă a Statelor Unite, iniţiativă criticată de unii politicieni şi activişti care au afirmat că mişcarea urmăreşte să minimalizeze dreptul femeilor la avort şi drepturile homosexualilor, potrivit Reuters.

Pompeo a numit-o pe Mary Ann Glendon, fost ambasador al SUA la Vatican şi profesoară la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Harvard, să conducă Comisia privind drepturile inalienabile.

Pompeo, care nu a acceptat întrebări din partea reporterilor, a afirmat că diverse instituţii internaţionale înfiinţate să protejeze drepturile omului s-au îndepărtat de la misiunea lor.

Secretarul de stat a declarat că au apărut unele tensiuni şi întrebări legate de tipul de drepturi care ar fi îndreptăţite să fie respectate.

“Este momentul potrivit pentru o reevaluare informată a rolului drepturilor omului în politică externă americană”, a adăugat el.

În plus, diverse grupuri pentru drepturile omului au criticat administraţia preşedintelui american Donald Trump pentru că nu a făcut din drepturile omului o prioritate a politicii sale externe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe