PMP îi răspunde lui Iohannis: "Suntem dispuşi să ne aşezăm la masa discuţiilor pentru a crea un pol politic anti-PSD"

Eugen Tomac(PMP),
Eugen Tomac(PMP), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat marţi că singura alternativă credibilă la PSD este unirea opoziţiei şi crearea unui pol politic anti-PSD răspunzând astfel la îndemnul preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că "Opoziţia trebuie să fie alternativa aşteptată de români".

"De şase luni de zile insist şi explic că singura soluţie pentru a crea o alternativă credibilă la PSD este crearea unui pol politic anti-PSD. Nu există o altă formulă, nici PNL singur nu poate obţine suficiente voturi pentru a crea o majoritate, nici celelalte partide nu sunt suficient de convingătoare încât să obţină rezultate care să le permită să înceapă negocieri, după alegeri, pentru crearea unei alte majorităţi. PSD a reuşit, prin erorile care s-au produs până acum, să se instaleze, şi prin erorile adversarilor politici să se instaleze foarte bine şi din 3.200 de primari au aproape 2.000. (...) Dar acum nu mai este vorba doar de obiective politice, pe care şi le poate asuma un partid sau altul este vorba despre viitorul României. Iar noi, cei din PMP, suntem dispuşi să ne aşezăm la masa discuţiilor pentru a crea un pol politic anti-PSD", a afirmat preşedintele PMP, Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la Parlament.

Tomac a menţionat că acum nu mai este vorba doar despre obiective politice pe care şi le poate asuma un partid sau altul, ci este vorba "despre viitorul României".

"Noi, cei din PMP, suntem dispuşi să ne aşezăm la masa discuţiilor pentru a crea un pol politic anti- PSD. PSD este confiscat la ora actuală de o gaşcă de politruci care au o agendă extrem de precisă şi care nu are nimic în comun cu interesele României. Ei sunt cei care se plimbă cu gărzi de corp dubioase pe stradă, ei sunt cei care trimit provocatorii în Piaţa Victoriei pentru a compromite evenimente neorganizate de Opoziţie. Eu de asta nu am fost în Piaţă, pentru că nu am vrut să se spună că vrem să confiscăm politic un eveniment, de altfel, niciun coleg de al meu nu a fost cu tricouri ale partidului, s-au dus în calitate de cetăţeni din Diaspora sau solidari cu cei din Diaspora", a afirmat preşedintele PMP.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la politicienii din Opoziţie să pună pună mai presus interesul ţării, adăugând că prin dialogul între partidele de opoziţie s-ar obţine alternativa aşteptată de români.

"Un ultim apel vreau să îl adresez Opoziţiei şi politicienilor care se află în opoziţie faţă de actualul Guvern. Alternativa nu vine de la sine! Doar lucrând cu determinare şi înţelepciune se poate ajunge în situaţia de a obţine încrederea oamenilor. Stă şi în mâinile Opoziţiei responsabilitatea de a asigura stabilitatea ţării şi menţinerea României pe drumul normalităţii. Este nevoie, fără îndoială, de un dialog susţinut între toate forţele de opoziţie! Oamenii politici responsabili ştiu să lase deoparte interesele mărunte şi orgoliile şi să pună mai presus interesul ţării, iar interesul românilor este de a opri abuzurile actualei majorităţi. Cu înţelegere între partidele de opoziţie se obţine ceea ce spuneam mai devreme - alternativa aşteptată de români", a transmis Iohannis, în mesajul public adresat luni, ca urmare a evenimentelor din ultimele zile

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne