Piedone şi-a depus oficial candidatura pentru Primăria Capitalei: Voi câştiga cu 42%. Să mă contacteze domniile lor pe mine

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone (Captură video)

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri candidatura în cursa pentru Primăria Capitalei. Edilul a venit la conferinţa de presă şi cu două tricouri pe care era scris “Şi eu sunt Interlop” şi “Je Suis Peppa Pig!”.

“Trageţi. Întrebaţi-mă. Se pare că, în aceasta competiţie electorală, am fost singurul care am avut de la început prima opţiune. Astăzi am fost primul, ca şi în sondaje, ca şi în opţiunea electoratului bucureştean, care mi-am depus candidatura oficial. De astăzi s-au închis zvonurile că mă voi retrage, că... nu ştiu ce coaliţie. De astăzi, cine vor [sic] să se alinieze în spatele meu este liber să o facă. Nu am depus astăzi lista de consilieri generali, o voi depune zilele următoare, aşteptând negocierile. Să vedem dacă se vor alinia [sic] cineva, atunci putem vorbi politic pentru majoritatea în cadrul Consiliului General”, a precizat Piedone.

Piedone a continuat: “Nu am fost contactat de nimeni. Prima discuţie care am avut-o înainte de lansarea mea a fost cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi preşedintele PNL, domnul Ciucă, exprimându-mi dorinţa ca preşedinte PUSL să facem o alianţă pentru a-l înlătura pe Nicuşor Dan de la conducerea... şi nu numai pe Nicuşor Dan... să facem o alianţă solidă să câştigăm Bucureştiul. Am înţeles că ei au pus politicul înaintea interesului cetăţeanului”.

Întrebat dacă crede că Ciolacu şi Ciucă îl vor contacta pentru negocieri în cazul retragerii candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, edilul Sectorului 5 a spus:

“Negocierea am cerut-o eu la început. Acum să mă contacteze domniile lor pe mine. Am înţeles că liberalii au spus din start ‘Exclus. Nu Piedone’. Ok. Voi lua voturi, cu sau fără voia lor, de la PSD, AUR, USR, din tot eşichierul politic ca persoană”.

De asemenea, Piedone a declarat că PUSL, partidul din partea căruia candidează, “va scoate un scor istoric la alegerile locale, care cu siguranţă vor intra pe picioarele lui [sic] şi în Parlamentul României”.

Totodată, întrebat dacă ar accepta să fie susţinut în cursa pentru Primăria Capitalei din partea PSD, Piedone a afirmat:

“Odată ce astăzi eu am depus candidatura pe PUSL, am înţeles că liberalii nu, dar PSD-ul mai poate sa să gândească dacă să susţină o victorie nu pentru locale (..) şi, dacă vor o victorie în toamnă, PSD-ul ar fi înţelept să vină să mă susţină”.

Piedone, care a anunţat că a depus 52.000 de semnături pentru candidatura sa, necesarul fiind de 20.000, a mai declarat că va câştiga alegerile cu 42%:

“Nu am zis că voi scoate 52%. Merg cu o marjă de eroare pe minus de 10%. Vă spun că voi câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42%. E adevărat că acest scor, al meu, în persoană, nu se va regăsi şi scorul politic din cadrul Consiliului General”, a declarat Piedone.

Întrebat în legătură cu mesajul “Şi eu sunt Interlop” scris pe unul dintre tricourile aduse la conferinţa de presă, Piedone a afirmat că este un răspuns la acuzaţiile lui Nicuşor Dan că edilul Sectorului 5 şi “gaşca sa de interlopi” vor câştiga Primăria capitalei.

“Vă invit să donaţi pe pagina mea NicusorDan.ro. Urmează o campanie foarte grea. Oricât ar părea de ireal, există riscul ca Piedone cu gaşca lui de interlopi să câştige Primăria Capitalei. De aceea e nevoie de informare, e nevoie de mobilizare. De aceea, am nevoie de sprijinul vostru”, a spus Nicuşor Dan într-un videoclip postat pe platforma TikTok.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne