Percheziţii într-un dosar vizând semnături false pentru alegeri. Vizat ar fi şi Vanghelie

Procurorii anticorupţie au demarat mai multe percheziţii vizând falsificarea listelor electorale.
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

UPDATE: Potrivit Agepres, care citează surse judiciare, mai mulţi angajaţi din cadrul Consiliului Local al Sectorului 5 ar fi adunat datele personale, respectiv nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu ale unor persoane aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap.

Conform surselor, funcţionari din cadrul comisiei pentru acordarea gradului de handicap ar fi pretins şi ar fi primit sume de bani pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, parte dintre beneficiari neîndeplinind condiţiile legale în acest sens.

În acest mod, funcţionarii şi-ar fi constituit o bază de date privindu-i pe unii dintre locuitorii sectorului 5, date care ar fi fost folosite pentru a fi întocmite listele electorale cu numărul minim de susţinători pentru înscrierea în procesul electoral pentru funcţia de primar la alegerile din 2016.

***

Procurorii DNA efectuează, vineri, o serie de percheziţii în 6 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, printre care şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în cursul anului 2016.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, una dintre instituţiile vizate de percheziţii este Primăria Sectorului 5, într-un dosar ce vizează infracţiuni de corupţie, printre care şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în 2016.

Vizat ar fi chiar Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, procurorii având suspiciuni privind falsificarea listelor electorale depuse pentru alegerile din 2016, la care edilul, titular al unui dosar penal de luare de mită, candidează pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 5.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne