Percheziţii în judeţul Mureş într-un dosar privind organizare de lupte între câini. Ce nereguli au găsit poliţiştii

Câini găsiţi la percheziţiile poliţiştilor din Mureş
Câini găsiţi la percheziţiile poliţiştilor din Mureş (Poliţia Română)

Poliţiştii şi procurorii din Mureş au efectuat, marţi, patru percheziţii la mai multe adrese, într-un dosar privind organizarea de lupte între câini. În timpul acţiunilor, aceştia au descoperit animale cu urechile cupate, dar şi câini despre care se suspectează că erau dresaţi pentru a se lupta cu alte animale. Oamenii legi au aplicat mai multe sancţiuni.

“La activităţi au fost identificate mai multe exemplare canine din diferite rase, dintre care doi câini din rasa metis de Ciobănesc de Asia Centrală despre care există date că ar fi fost folosiţi la lupte între câini. Au fost emise ordine de plasare în adăpost a acestora, fiind totodată întocmit un dosar penal pentru deţinerea a patru exemplare canine care aveau urechile cupate. De asemenea, a mai fost identificat un exemplar canin ţinut în condiţii necorespunzătoare, fără apă, hrană şi adăpost, fiind emis ordin de plasare în adăpost, deţinătorul fiind sancţionat contravenţional cu amendă de 3.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Percheziţiile au avut loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, iar dosarul este instrumentat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Mureş.

De asemenea, oamenii legii au mai transmis că, în urma percheziţiilor, au descoperit şi alte nereguli, precum animale fără microcip şi nesterilizate, motiv pentru care au aplicat alte nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.000 de lei.

Totodată, potrivit IPJ Mureş, la una dintre adresele la care au avut loc percheziţii, au fost descoperite 5.460 de fire de ţigarete deţinute în afara antrepozitului fiscal, care au fost ridicate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru continuarea cercetărilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne