Parlamentul R. Moldova: Interimatul funcţiei de director al CNA va fi îndeplinit de directorul adjunct al instituţiei

Centrul Naţional Anticorupţie din R. Moldova (CNA)
Centrul Naţional Anticorupţie din R. Moldova (CNA) (facebook.com/cna)

În şedinţa de marţi a legislativului, Parlamentul a decis că interimatul funcţiei de director al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) va fi îndeplinit de directorul adjunct al instituţiei, Lidia Chireoglo, propunerea fiind susţinută de votul a 56 de deputaţi.

Lidia Chireoglo are o experienţă profesională de 13 ani în domeniul jurisprudenţei, fiind desemnată de CNA la funcţia de director adjunct în cadrul unui concurs, desfăşurat de instituţie, în 2018. Potrivit UNIMEDIA, Lidia Chireoglo s-a făcut cunoscută atunci când a participat la concursul public pentru funcţia de şef al Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI).

Chireoglo a trecut toate etapele concursului până la proba testului la poligraf, dar faptul că a cerut amânarea verificării la această probă, a scos-o din concurs, funcţia fiind ocupată de Rodica Antoci.

Potrivit declaraţiei de avere, în anul 2017 Chireoglo a declarat un salariu de circa 230.000 de lei din activitatea de la CNA.

Potrivit jurnal.md, fostul director CNA Bogdan Zumbreanu a fost demis sâmbătă, 8 iunie, cu voturile majorităţii parlamentare, formate din Blocul ACUM şi PSRM.

„CNA este controlată politic de PD prin intermediul lui Bogdan Zumbreanu, un om loial lui Plahotniuc. Bogdan Zumbreanu se face vinovat de condamnarea Republicii Moldova la CEDO în mai multe dosare de rezonanţă, cel mai cunoscut fiind Oferta-Plus vs RM (RM a fost obligată să achite despăgubiri de milioane de euro)”, se arată în argumentarea hotărârii de demitere.

Tot atunci, Parlamentul l-a demis şi pe şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate, Vasile Botnari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe