Parlamentul a decis: Aleşii locali pot face parte din adunările generale ale societăţilor comerciale

Aleşii locali pot face parte din adunările generale ale societăţilor comerciale, fără a fi remuneraţi, potrivit unui proiect de lege marca PNL adoptat de Parlament.
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Aleşii locali - primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene, consilierii locali şi judeţeni - vor putea face parte din adunările generale ale societăţilor comerciale, fără a fi remuneraţi, graţie unui proiect de lege adoptat marţi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

"Iniţiativa PNL permite primarului, viceprimarului, preşedintelui şi vicepreşedintelui CJ de a fi reprezentant în AGA ale entităţilor economice care au fost înfiinţate sau la care există participaţie din partea unităţii administrativ teritoriale. Aşa cum permite consilierilor locali, consilierilor judeţeni să ia parte, să fie membri în CA la unităţile care au fost înfiinţate sau la care unităţile administrativ-teritoriale au participaţii. Este o corecţie absolut necesară. Îndreptăm necorelările legislative cu privire la drepturile şi obligaţiile acestor aleşi", a declarat liberalul Ion Cupşa, citat de Agerpres.

Potrivit iniţiatorilor, proiectul de lege "vine din nevoia de a corecta anumite neclarităţi din legislaţia în vigoare cu privire la incompatibilităţile aleşilor locali. Din acest motiv, dorim punerea în acord a literei şi spiritului Legii 215/2001 privind administraţia locală cu prevederile Legii nr. 161 din 2003".

Pentru a citi mai multe despre acest proiect de lege intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne