Orban, nerăbdător să ajungă la Palatul Victoria: Românii nu mai suportă să îşi bată joc de ei guvernarea Dragnea

Românii s-au săturat, nu mai suportă să îşi bată joc de ei o guvernare catastrofală aşa cum este guvernarea Dragnea, a opinat liderul PNL Ludovic Orban, care susţine că este doar o chestiune de timp până când partidul său va prelua frâiele la Palatul Victoria.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cine nu vine alături de liberali în bătălia contra PSD înseamnă că face de fapt un serviciu partidului condus de Liviu Dragnea şi acestui mod dezastruos de guvernare şi felului în care îşi bate joc de România actuala putere, a fost mesajul transmis sâmbătă, în cadrul reuniunii Consiliului Naţional al PNL, preşedintele formaţiunii Ludovic Orban.

Vă prezentăm integral discursul liderului PNL:

"Dragi colege şi dragi colegi,

Nu este altcineva pe scena politică românească care să aibă forţa să învingă această caracatiţă postcomunistă controlată cu aceleaşi mijloace staliniste pe care o formează PSD-ul lui Dragnea. Doar Partidul Naţional Liberal este forţa politică ce se poate bate de la egal la egal cu PSD şi are capacitatea de a învinge PSD aşa cum am demonstrat inclusiv în alegerile locale şi cum vom demonstra în următoarele alegeri. PNL trebuie să fie un adversar ireductibil al PSD, principala forţă care se luptă cu PSD. Cine este împotriva PSD trebuie să fie alături de PNL. Cine nu vine alături de noi în această bătălie, înseamnă că face de fapt un serviciu PSD şi acestui mod dezastruos de guvernare şi felul în care îşi bate joc de România actuala putere.

Ce trebuie să facem în următoarea perioadă? Preşedintele României a făcut un apel la unitate. Acelaşi lucru îl fac şi eu. Trebuie să fim uniţi, să fim solidari, să fim coerenţi. Trebuie să ne implicam toţi în bătălia pe care o avem de dus. Fiecare la nivelul lui, fiecare prin forţa şi mijloacele pe care dispune. PNL are nevoie de fiecare membru al său să fie implicat în această grea bătălie pe care o ducem pentru România. Fiecare membru al PNL este responsabil alături de conducerea partidului, de conducerea judeţeană pentru performantele PNL şi pentru capacitatea noastră de a oferi românilor o guvernare normală, o guvernare prosperă, o guvernare care într-adevăr să guverneze în beneficul oamenilor.

Trebuie, de asemenea, să avem grijă să pregătim o alternativă de guvernare serioasă, solidă care să ofere răspuns pentru fiecare problemă a României din fiecare domeniu şi care să aibă capacitatea să dea soluţii realizabile, soluţii care să genereze beneficii pentru fiecare categorie socială. E păcat de ţara asta. Avem o ţară binecuvântată de Dumnezeu şi nu prea ştim ce să facem cu ea. Avem gaze naturale. Cred că avem cele mai mari resurse de gaze naturale dintre ţările Uniunii Europene şi românii nu beneficiază de aceste resurse. 65% din populaţie nu este conectată la reţeaua de gaze. Toată industria de prelucrare care se baza pe gaz a fost pusă la pământ, a fost distrusă.

Avem petrol şi dacă te duci să alimentezi la pompă avem aproape cele mai mari preţuri la benzină şi la motorină. Avem petrol şi nu avem o industrie petrochimică, deşi am avut tradiţie. Nu mai avem o industrie de utilaj petrolier, deşi am avut tradiţie. Nu avem capacitatea de a genera produse competitive care să fie cu un înalt grad de prelucrare, care să se bizuie pe aceste resurse. Avem păduri, şi am ajuns în situaţia în care un proprietar de pădure nici nu poate să îşi ducă acasă căzăturile de pe urma unei furtuni cu căruţa sau cu camionul pentru că îl amendează nu ştiu ce gardă sau nu ştiu ce poliţist datorită stupidităţii legilor. Am limitat volumul de masă lemnoasă mai mult de jumate dintre masa lemnoasă exploatată legal în România este folosită pentru o prelucrare sumară care nu aduce niciun fel de beneficiu românilor, în timp ce industria mobilei care ar fi trebui sprijinită, susţinuta, bate pasul pe loc sau reuşeşte numai prin iniţiative individuale care nu au niciun fel de susţinere din partea celor care guvernează.

Suntem o ţară care avem peste 9 milioane de hectare de teren arabil şi suntem în deficit comercial pe produse agricole. Nu numai că avem deficit comercial pe agricultură, dar peste 70% din ceea ce exportăm noi sunt animale vii şi cereale vrac, şi de importat, importăm produse procesate, adică grâul pe care îl exportăm se întoarce la noi procesat şi prelucrat sub formă de produse. Avem o ţară superbă. Ungaria este un lac, o pustă cu un lac şi are mai mulţi turişti decât România, care vizitează România. Noi avem munte, avem mare. Avem lucruri care merită să fie văzute, de la Castrul de la Porolissum până la minele de care ne batem joc. Ultimele mine romane care există şi care pot fi vizitate.

Avem munţi, avem mare, avem Deltă şi nu avem capacitatea nici măcar să generăm un excedent pe turism deoarece avem deficit inclusiv şi pe turism. Nu vreau să continui lista incapacităţii multor guverne care s-au succedat de-a lungul timpului, de a valorifica bogăţiile şi oportunităţile pe care le are România în folosul românilor. Avem oameni inteligenţi, avem oameni educaţi în care investim şi care, după ce termină şcoala îşi caută norocul în altă parte. Avem patru milioane de români care în loc să-şi găsească rostul în ţara asta, în loc să-şi găsească o meserie, să-şi deschidă o afacere, să-şi profeseze profesia pe care au dobândit-o, se duc în alte ţări lipsind România de aceşti oameni care pot să constituie o resursă uriaşă de dezvoltare. Eu nu pot să înţeleg ce se întâmplă cu actualii guvernanţi, parcă nimic din ceea ce trebuie făcut în România nu se face.

În campanie va trebui să le spunem oamenilor, noi vom aduce creştere economică, dar nu creştere economică de tipă balon de săpun aşa cum a adus PSD-ul, în care creşterea PIB nu se bazează pe investiţii, nu se bazează pe creşterea productivităţii, nu se bazează pe creşterea competitivităţii, nu se bazează pe creşterea exporturilor, adevăratele motoare de dezvoltare ale economiei, ci se bazează doar pe stimularea consumului prin stimularea artificială a cererii, prim măriri de salarii care nu absolut nici un fel de fundament, în special în sectorul public. Noi vrem o creştere economică dar o creştere economică solidă, temeinică, pe termen lung. Noi creştem pensiile, noi creştem salariile dar o vom face fără să creştem inflaţia pentru că degeaba cresc pensiile şi salariile dacă inflaţia mănâncă din puterea de cumpărare a cetăţenilor şi cetăţenii ce iau pe mere dau pe pere. Aceasta este o minciună care le este servită de actualii guvernanţi oamenilor din România.

Fraţilor, am demonstrat în sute de municipii, oraşe, comune că reprezentanţii PNL, literalmente au schimbat faţa localităţilor pe care le-au condus, au avut capacitatea să genereze dezvoltare, investiţii, au alungat şomajul din localitate, au generat proiecte de dezvoltare ale localităţilor care le permit astăzi oamenilor care locuiesc în aceste localităţi să trăiască mult mai bine decât în alte locuri. Această experienţă trebuie să o ducem la nivel guvernamental. PNL are capacitatea de a ignore România pentru binele românilor. Trebuie să ne pregătim serios de guvernare pentru că eu nu-mi pun întrebarea dacă vom ajunge la guvernare, singura întrebare pe care mi-o pun este când vom ajunge la guvernare, pentru că aşa, n-o să spun de la microfon sloganul care face modă în România dar credeţi-mă, faptul că s-a ajuns ca atâţia români să spună acest lucru arată revolta, exasperarea, nemulţumirea profundă care există în România, arată că românii s-au săturat, arată că românii nu mai suportă să îşi bată joc de ei o guvernare catastrofală aşa cum este guvernarea Dragnea.

Singurul lucru pe care trebuie să îi convingem este că noi suntem soluţia, iar eu am garanţia că echipa de conducere a partidului împreună cu dv. va demonstra fiecărui român că România poate fi adusă pe drumul drept cât mai curând de PNL. Stimaţi colegi, declar închise lucrările Consiliului Naţional al PNL. Vă doresc drum bun acasă şi, chiar dacă încă mai e o bucată de vacanţă, să continuăm bătălia pentru a câştiga România."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne