Orban: Ne pasc pericole uriaşe!

Demisia ministrului Justiţiei este prea puţin, susţine Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Demisia lui Tudorel Toader ar fi mult prea puţin în actualul context, susţine liderul PNL, Ludovic Orban, în condiţiile în care Comisia de la Veneţia a publicat o opinie extrem de critică pe tema modificărilor legilor Justiţiei şi a Codurilor penale operate de coaliţia la putere. Potrivit lui Orban, "ne pasc pericole uriaşe în cazul în care în ceasul al doisprezecelea nu se vor trezi aceşti indivizi certaţi cu legea, certaţi cu democraţia."

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Dolj dacă PNL susţine alături de preşedintele Klaus Iohannis demisia lui Tudorel Toader, Orban a răspuns:

"Cu siguranţă am şi anunţat intenţia de a depune o moţiune în Parlament împotriva ministrului Justiţiei, dar este mult prea puţin demisia ministrului Justiţiei. Readuc aminte că atunci când majoritatea parlamentară şi Guvernul au refuzat să ceară punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia, Partidul Naţional Liberal nu a renunţat la obiectivul de a avea o analiză făcută de cei mai redutabili specialişti în materie de democraţie şi de drepturi şi în materie de organizare a sistemului de justiţie. (...) Am reuşit să sesizăm Comisia de la Veneţia atât în ceea ce priveşte modificările la Legea 303, 304 şi 317, cunoscute ca legile Justiţiei. De asemenea, am reuşit sesizarea şi privitor la CP şi la CPP.

În privinţa legilor Justiţiei, menţine 8 dintre recomandări care au fost prezente în raportul experţilor. În privinţa CP şi CPP recomandă autorităţilor din România să reia de la început procesul de amendare şi mai ales să fie un proces transparent în care să fie implicată societatea", a declarat Orban, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

Liderul PNL a mai ţinut să precizeze că social-democratul Florin Iordache a solicitat în plenul Comisiei de la Veneţia asistenţa respectivului for în elaborarea modificărilor la lege pentru transpunerea în legislaţie a recomandărilor acestei Comisii.

"Evident că oficialii Comisiei de la Veneţia i-au răspuns domnului Iordache că nu este el cel care instituţional poate să apeleze la Comisia de la Veneţia ca să asiste procesul de elaborare şi i-a zis că aşteaptă solicitarea din partea Guvernului sau din partea conducerii Camerelor. Ne pasc pericole uriaşe în cazul în care în ceasul al doisprezecelea nu se vor trezi aceşti indivizi certaţi cu legea, certaţi cu democraţia", a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a mai reamintit că liberalii pregătesc un proiect de lege de transpunere a recomandărilor de la Veneţia pe cele trei legi ale Justiţiei şi că se vor mobiliza şi în privinţa Codului de Procedură Penală, care urmează să se întoarcă în Parlament după ce CCR a declarat neconstituţionale 64 dintre cele 99 sesizate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne