Orban: Instituţiile publice nu au bani pentru plata salariilor. Se va tăia de la investiţii

Pentru a se putea plăti salariile bugetarilor, vor trebui tăiaţi banii pentru investiţii, mentenanţă, iar drumurile, căile ferate şi spitalele vor ajunge într-o stare mizerabilă, susţine Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În urma intrării în vigoare a legii salarizării unitare, nicio instituţie publică nu are banii necesari plăţii retribuţiilor angajaţilor până la finele anului, ci cel mult doar până în luna septembrie, a avertizat joi preşedintele PNL, Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Timişoara.

''Aproape toate instituţiile publice, în urma adoptării legii salarizării, nu au buget la capitolul cheltuieli personal, nu au banii necesari pentru plata salariilor", a susţinut Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Potrivit liberalului, fiecare instituţie publică va trebui să opereze rectificări în care prima cheltuială pe care trebuie să o acopere este cea cu salariile, căci, "dacă nu dai salariile, înseamnă că dai foc la ţară, în sectorul public''.

De unde vor veni banii pentru plata salariilor bugetarilor? Ei bine, de la investiţii, lucrări de mentenanţă etc.

''Asta înseamnă că se vor lua alţi bani de la investiţii, alţi bani de la lucrările de mentenanţă, calea ferată se va duce de râpă, drumurile se vor umple de gropi şi spitalele vor fi în starea mizerabilă în care sunt ţinute de autorităţi ca urmare a subfinanţării şi calitatea serviciilor prestate către cetăţean va fi diminuată'', a explicat Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne