Oraşe din statul american Massachusetts, zguduite de explozii puternice. Un mort şi 13 răniţi

Zeci de locuinţe incendiate în urma unor explozii în statul american Massachusetts, 13 septembrie 2018
Zeci de locuinţe incendiate în urma unor explozii în statul american Massachusetts, 13 septembrie 2018 (Getty Images)

O serie de explozii provocate de scurgeri de gaze au zguduit, joi, trei oraşe din statul american Massachusetts, provocând un mort şi 13 răniţi. Autorităţile au blocat energia electrică şi au ordonat unele evacuări, potrivit Express.co.uk.

Decesul persoanei s-a produs în momentul în care un horn s-a prăbuşit pe un automobil.

Poliţia a afirmat că s-a confruntat cu explozii sau incendii în 39 de locuri, şi după explozii 60 de proprietăţi au luat foc.

Şeful poliţiei din Methuen, Joseph Solomon, a declarat că 20 de incendii au izbucnit în oraşul Andover, între 20 şi 25 în oraşul Lawrence şi între 20 şi 25 în oraşul North Andover.

Rezidenţilor celor trei oraşe, care folosesc serviciile companiei Columbia Gas, li s-a cerut să îşi părăsească imediat locuinţele.

În plus, Dan Rivera, primarul oraşului Lawrence, a cerut tuturor rezidenţilor din South Lawarence să plece din locuinţe.

Curentul electric a fost închis în totalitate în Andover, Lawrence şi North Andover.

Se presupune că exploziile au fost provocate de scurgeri de gaze. Primarul din Lawrence a afirmat că exploziile au fost provocate de “valve de gaz suprapresurizate”.

Totuşi, poliţia statală din Massachusetts a publicat ieri o declaraţie în care a afirmat că este prea devreme pentru a se specula în privinţa cauzelor, şi după stabilizarea situaţiei va fi desfăşurată o investigaţie comună.

Imaginile publicate au arătat cum pompierii luptau cu incendiile care au cuprins diverse proprietăţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe