Oprişan: Băsescu şi Maior l-au făcut pe Ponta şef al PSD. Planul era să ajungă preşedintele României

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a ieşit public cu o serie de afirmaţii extrem de controversate, acuzându-l pe fostul său coleg de partid, Victor Ponta, că a construit, împreună cu fostul şef de stat Traian Băsescu şi fostul şef SRI George Maior, "statul de tip ticălos în România".
Marian Oprişan
Marian Oprişan (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul director SRI George Maior l-au făcut pe Victor Ponta şef al PSD şi ulterior se dorea propulsarea sa la Cotroceni, a afirmat luni, la Palatul Parlamentului, şeful PSD Vrancea, Marian Oprişan.

"Totul a început când lui Traian Băsescu i-a trecut glonţul pe la ureche, pentru că era gata-gata ca Mircea Geoană să-l învingă în alegerile prezidenţiale. De fapt, românii nici nu ştiu dacă Traian Băsescu a câştigat alegerile în anul 2009, pentru că de câştigat în realitate le-a câştigat Mircea Geoană. Demersurile făcute de unii sau de alţii, aşa cum ştim, cu ambasadele străine, cu ce s-a întâmplat la Paris şi în toate celelalte locuri, l-au declarat până la urmă pe Traian Băsescu câştigătorul alegerilor. Din acel moment, Traian Băsescu s-a speriat. Şi atunci, ştiind foarte clar că PDL urma să devină falimentar, a căutat împreună cu George Maior să pună mâna pe principalul partid din Opoziţie, pe PSD. Şi atunci l-au sprijinit clar şi pe faţă pe Victor Ponta să ajungă preşedintele partidului. Traian Băsescu şi George Maior sunt cei care l-au făcut pe Victor Ponta preşedintele partidului. Traian Băsescu l-a pus pe George Maior să se ocupe de această chestiune. Şi George Maior s-a ocupat. George Maior l-a chemat pe Miron Mitrea, a vorbit şi cu alţii să-l sprijine pe Ponta", a declarat Oprişan.

Liderul PSD Vrancea susţine că, de fapt, planul era următorul: "ca după plecarea lui Traian Băsescu de la Preşedinţie, ca să nu aibă cine să-i ceară socoteală pentru fărădelegile pe care le-a comis, să ajungă sistemul condus de Victor Ponta: Victor Ponta - preşedintele României, George Maior - prim-ministru şi Gabriel Oprea - şeful SRI".

"Dacă ştiţi foarte bine, eu n-am avut o relaţie foarte bună cu Victor Ponta în toată perioada în care a fost prim-ministru. Şi dacă o să mă întrebaţi de ce vorbesc acum şi nu am vorbit atunci, vă spun şi acum ca şi atunci: acum, între timp, faptul că nu le-a ieşit planul şi că poporul român este mult mai inteligent şi Ponta n-a ajuns preşedintele României, Slavă Domnului, şi a ajuns preşedintele României altcineva care până în momentul de faţă a demonstrat că poate fi un bun mediator al societăţii româneşti - astăzi nu mai sunt posibile abuzurile care au fost posibile când Victor Ponta era prim-ministru al Guvernului şi când el a jucat un rol foarte important in construcţia sistemului paralel şi în construcţia acelor legi care pe unii, nu pe majoritatea procurorilor, pe unii procurori i-au avantajat în aşa fel încât să comită abuzuri", a precizat Oprişan.

Pesedistul îl acuză pe fostul premier că a fost cel care a construit, împreună cu Băsescu şi Maior, "statul de tip ticălos în România".

"Victor Ponta, şi o spun acum şi el nu trebuie să se supere pe mine, a demonstrat în repetate rânduri cât de procuror este el. El a fost un procuror ratat, că dacă era un procuror serios ar fi fost procuror şi în ziua de astăzi din punctul acesta de vedere. Să vă aduceţi aminte că Victor Ponta a fost preşedintele comisiei de redacatare şi de scriere a celor două coduri - codul de procedură penală şi codul penal. Deci să nu ne mai povestească şi să nu ne mai eticheteze pe noi membrii PSD pentru că el este cel care de fapt cu Traian Băsescu împreună şi cu George Maior a construit statul de tip ticălos în România permiţând unora dintre procurorii din România şi unora dintre judecătorii din România - puţini, slavă Domnului, la număr, să facă abuzuri şi să regleze conturi politice în România. Liviu Dragnea era viceprim-ministru al Guvernului şi dacă vă aduceţi aminte ca să scape de el într-un mod absolut oribil i-au inventat procesul cu Referendumul în urma căruia Liviu Drganea a fost condamnat într-un proces politic, pe nedrept, la doi ani cu suspendare", a afirmat Oprişan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne