"Operaţiunea Guvernarea". Gorghiu anunţă discuţii cu UDMR pentru semnarea unui protocol de colaborare

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Dornici să formeze o nouă majoritate parlamentară şi să ajungă cât mai repede la putere în locul PSD, liberalii s-au angajat într-o serie de negocieri cu restul forţelor politice. Şefa PNL, Alina Gorghiu, a declarat joi, la Gândul Live, că, după ce va avea loc congresul UDMR, liberalii vor iniţia discuţii cu Uniunea în vederea semnării unui protocol de colaborare parlamentară şi susţinere a programului de guvernare al PNL.

"A rămas că ne vom vedea cu UDMR imediat după Congresul lor (care are loc vineri şi sâmbătă - n.r.), iar discuţiile se vor purta pentru semnarea unui protocol, a unui agreement pentru colaborare parlamentară şi pentru susţinerea programului de guvernare. Nu s-au făcut paşi în discuţie pentru a putea articula o perspectivă guvernamentală la acel moment, a fost o singură discuţie şi foarte scurtă. Dar da, s-au deschis ambasadele în sensul creării acelei majorităţi parlamentare", a precizat Alina Gorghiu la Gândul Live.

Şefa PNL recunoaşte că liberalii nu pot obţine majoritate parlamentară fără UNPR. Întrebată care este răspunsul lui Gabriel Oprea în acest sens, Alina Gorghiu a replicat:

"Eu pot să vă spun ce a spus domnul Oprea public, lucru care este lămuritor. A spus foarte clar că îl susţine pe Victor Ponta şi susţine Guvernul lui Victor Ponta câtă vreme este Victor Ponta premier. Nu-mi este foarte limpede şi domnul ministru n-a fost explicit ce se va întâmpla cu UNPR în condiţiile în care Victor Ponta nu va mai fi premier. Dar vă mărturisesc că nici nu cred că mi-aş dori o majoritate parlamentară cu cineva care nu are convingerea că trebuie să fie alături de PNL, alături de un program de guvernare sau în susţinerea unui program de guvernare în care chiar crede. N-aş vrea să creadă cineva că îi răpesc prietenii lui Victor Ponta şi îi aduc aproape de PNL doar conjunctural. O guvernare presupune o majoritară parlamentară stabilă".

Alina Gorghiu susţine că deşi negocierile pentru formarea unei noi majorităţi au fost "destul de accelerate" în ultimele luni, PNL nu are încă "acea majoritate parlamentară care mâine să schimbe guvernul Ponta".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne