Olimpice: Tokyo şi-a depus în mod oficial candidatura la organizarea JO 2020

Capitala Japoniei, Tokyo, şi-a depus în mod oficial candidatura la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2020, informează AP, recepţionată de Agerpres.

Comitetul japonez de candidatură a depus dosarul de candidatură, luni, la sediul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de la Lausanne (Elveţia), cu două zile înaintea datei-limită, 15 februarie.

"Comitetul de candidatură Tokyo-2020, împreună cu poporul japonez, este cu adevărat onorat şi entuziasmat să depună candidatura naţiunii noastre pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2010", a declarat cu această ocazie Tsunekazu Takada, preşedintele Comitetului Olimpic Japonez, care conduce şi comitetul de candidatură Tokyo-2020.

Capitala Japoniei, care a găzduit Olimpiada de vară din 1964, a mai candidat, fără succes, pentru organizarea JO din 2016, încredinţate în final oraşului brazilian Rio de Janeiro. Tokyo are acum drept contracandidate metropolele Roma, Madrid, Istanbul, Doha (Qatar) şi Baku (Azerbaidjan).

Japonezii propun o candidatură compactă, toate instalaţiile urmând să se regăsească pe o rază de 8 km. Aproximativ 40 la sută dintre bazele care urmează să găzduiască întrecerile există deja şi urmează să fie modernizate.

Comitetul de candidatură Tokyo-2020, împreună cu poporul japonez, este cu adevărat onorat şi entuziasmat să depună candidatura naţiunii noastre pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2010.

Oficialii niponi promovează candidatura pentru JO 2020 ca pe un simbol al refacerii Japoniei după cutremurul şi valurile tsunami din 11 martie 2011, în urma cărora au pierit aproximativ 15.000 de persoane în nord-estul arhipelagului.

CIO urmează să aleagă gazda Jocurilor Olimpice din 2020 cu ocazia unei reuniuni care va avea loc la Buenos Aires, în septembrie 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport