O furtună masivă de zăpadă loveşte Moscova de Crăciun


O furtună de zăpadă a lovit Moscova, generând blocaje rutiere şi întârzierea a peste 150 de zboruri, 25 decembrie 2014.
O furtună de zăpadă a lovit Moscova, generând blocaje rutiere şi întârzierea a peste 150 de zboruri, 25 decembrie 2014. (Captură Foto)

O puternică furtună de zăpadă a lovit Moscova în ziua de Crăciun, ducând la întârzierea a peste 150 de zboruri şi provocând blocaje rutiere.

Furtuna s-a declanşat în primele ore ale acestei zile iar Biroul Meteorologic a declarat că se aşteaptă la un strat de zăpadă de aproximativ 20 de cm la sfârşitul acestei zile.

Rapoartele media susţin că oficialii ruşi au trimis aproximativ 10.000 de pluguri pentru a curăţa străzile capitalei de zăpadă.

De asemenea, furtuna a cauzat întârzieri majore ale zborurilor la 3 aeroporturi importante ale Moscovei, însă niciunul dintre ele nu a fost închis. Zeci de avioane nu au putut ateriza şi au fost direcţionate spre alte aeroporturi.

Serviciul de monitorizare al traficului a raportat de asemenea că aglomeraţia în traficul rutier din capitala rusă a atins un nou record, de 10 puncte, în după amiaza acestei zilei.

“Vremea în capitală Rusiei a devenit în prezent un adevărat test pentru locuitorii săi", conform unui raport al postului de televiziune NTV care a difuzat imagini cu autoturisme şi camioane acoperite cu zăpadă blocate în mijlocul străzilor din Moscova.

Premierul rus Dmitri Medvedev a susţinut că mai mulţi miniştri au fost blocaţi astăzi în trafic şi au întârziat la ultima sesiune guvernamentală a anului 2014.

Spre deosebire de unele capitale europene vestice, furtunile de zăpadă din Moscova rareori blochează transportul public sau paralizează cursele aeriene.

Ministerul rus pentru urgenţe a susţinut într-un comunicat că “traficul este blocat pe toate drumurile, în timp ce temperaturile au coborât la minus 8 grade Celsius, complicând înlăturarea zăpezii. Pentru siguranţa dumneavoastră, lăsaţi maşina în garaj. Atunci când mergeţi pe stradă încercaţi să ocoliţi panourile publicitare mari, care riscă să se prăbuşească sub greutatea zăpezii.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe