O delegaţie a PE vine joi în România pentru a vedea ce-i nemulţumeşte pe români

Europarlamentari din Comisia pentru petiţii a Parlamentului European se vor afla joi şi vineri în România pentru a se informa direct în legătură cu problemele ridicate de români în petiţiile adresate forului european.

Delegaţia este condusă de Erminia Mazzoni (PPE, Italia), preşedintele Comisiei pentru petiţii.

Membrii delegaţiei se vor întâlni cu petiţionarii din Romania, vor face vizite la faţa locului, de pildă la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti şi în Dobrogea.

De asemenea, membrii Comisiei pentru petiţii din Parlamentul European vor avea un schimb de puncte de vedere cu parlamentarii români din Comisiile pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, precum şi cu Avocatul Poporului, în cadrul reuniunii comune pe care o vor avea joi, 24 noiembrie 2011, la Palatul Parlamentului.

Deputaţii europeni se vor întâlni, de asemenea, cu reprezentanţi ai Ministerului Mediului, ţinând cont de faptul că multe din petiţiile primite din România s-au referit la chestiuni care ţin de protecţia mediului (proiectul Roşia Montana, parcul eolian din Dobrogea etc), precum şi cu alte autorităţi naţionale şi locale.

Delegaţia se va folosi de această ocazie pentru a prezenta procesul de depunere a unei petiţii şi pentru a consolida canale de comunicare şi cooperare cu autorităţile naţionale şi locale din România, cu Comisiile pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, care au un rol decisiv în identificarea soluţiilor la problemele semnalate în petiţiile cetăţenilor români.

Delegaţia va fi compusă din Erminia Mazzoni (PPE, Italia), Zoltán Bagó (PPE, Ungaria), Inés Ayala Sender (S&D, Spania), Csaba Sándor Tabajdi (S&D, Ungaria), Roger Helmer (Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, Marea Britanie), Gerald Häfner (Grupul Verzilor, Germania), Nikolaos Salavrakos (Grupul Europa Libertăţii şi Democraţiei, Grecia), precum şi parlamentarii din România care sunt membri ex officio ai delegaţiei Comisiei pentru petiţii, Elena Băsescu (PPE, România), Cristian Dan Preda (PPE, România),Victor Boştinaru (S&D, România), Adina-Ioana Vălean (ALDE, România).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne