Nu va este ruşine cu Ponta? - Cristian Preda către PSD

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Bucureştiul "nu vorbeşte cu o voce credibilă" pe plan internaţional. Dacă Franţa nu ne vrea în Schengen, o mare din vină o poartă şi Ponta, acuzat de politicienii francezi că nu şi-a respectat promisiunile în privinţa rezolvării problemei rromilor şi că a plagiat lucrarea unui apropiat a lui Francois Hollande, a afirmat Cristian Preda joi.

Într-un interviu acordat joi ziare.com, Preda afirma că, unul dintre principalele motive pentru care Franţa se opune aderării noastre la Schengen, pe lângă problema romilor de pe teritoriul francez (mai degrabă "derivă populistă internă" decât factor real) este "lipsa de credibilitate a ţării noastre, la care contribuie inclusiv acuzaţia conform căreia Victor Ponta a plagiat lucrarea unui apropiat al lui Francois Hollande."

Întrebat cum comentează declaraţiile premierului român, care îi acuză pe politicienii francezi ce se opun aderării României la Schengen de demagogie şi ipocrizie, europarlamentarul Cristian Preda a remarcat că "Victor Ponta are el însuşi o mare problemă pentru că politicienii demagogi aflaţi în campania electorală îl citează chiar pe el".

Având în vedere rolul jucat de premierul ţării într-un eşec politic internaţional (periclitarea aderării ţării noastre la Schengen) şi faptul că numele premierului a devenit sinonim cu minciună şi pentru francezi, nu doar pentru români, Cristian Preda sfătuieşte PSD-ul să se descotorosească de V. Ponta, dacă onoarea este pentru partid ceva mai multe decât un simplu concept.

Pe blogul său, Preda face un "Apel către PSD":

(...) socialiştii francezi i-au trântit uşa în nas lui Victor Ponta, deşi acesta a sprijinit anul trecut candidatura lui Hollande la prezidenţiale, mergând în campanie în Franţa. Azi, avem confirmarea acestui refuz din partea premierului Ayrault, care a declarat că i-a spus deja de două ori lui V. Ponta că Franţa nu ne susţine în dosarul Schengen.

"Fac un apel către PSD să se debaraseze urgent de Ponta. Am două întrebări pentru ei: Nu vă e ruşine cu el? Nu vă temeţi că vă minte şi pe voi?" Cristian Preda

Premierul român a afirmat mereu contrariul. Minciuna e ceva natural pentru un plagiator." explicitează Preda noua minciună a premierului Ponta.

Având în vedere că noile minciuni ale lui Ponta depăşesc de această dată graniţele ţării şi "afectează statutul României în plan european", Preda face un apel către PSD să scape de Ponta urgent şi le adresează social democraţilor două întrebări:

"Fac un apel către PSD să se debaraseze urgent de Ponta. Am două întrebări pentru ei:
1. Nu vă e ruşine cu el?
2. Nu vă temeţi că vă minte şi pe voi?"

Preda îşi face publică nemulţumirea (şi uimirea) faţă de faptul că pesediştii se resemnează cu ideea că ţara este condusă "de o persoană care crede că poate minţi tot timpul pe toată lumea." şi sfătuieşte PSD-ul să îl debarce pe Ponta cât mai curând. Demersul ar salva "nu doar onoarea PSD, ci ar contribui şi la restabilirea prestigiului ţării în plan internaţional." îşi încheie Preda scurtă alocuţiune adresată PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne