NSA nu o mai ascultă pe Merkel, îi ascultă pe miniştrii germani

(Departmentul de Apărare a SUA)

Chiar dacă preşedintele Barack Obama a promis să înceteze programul de supraveghere asupra cancelarului german Angela Merkel, Agenţia Naţională de Securitate (NSA) şi-a continuat programele de supraveghere asupra oficialilor guvernamentali, conform unui material prezentat de Bild.

Informaţiile oferite de Bild am Sonntag provin de la un angajat de rang înalt al NSA care operează în Germania. Pe lista celor spionaţi se află Ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, un prieten apropiat al cancelarului.

”Avem ordin să nu pierdem nicio informaţie acum că nu mai putem să o ascultăm pe cancelar în mod direct”, a precizat angajatul NSA.

Germanii au fost şocaţi atunci când s-a aflat că serviciile secrete americane ţin sub supraveghere telefonului cancelarului din cauza experienţelor avute cu sistemul de supraveghere nazist, cât şi cu cel din Germania Comunistă de Est.

La scurt timp după scandalul NSA din Europa, Germania a propus Statelor Unite să încheie un acord prin care se angajează să nu se spioneze reciproc, propunere rămasă însă fără nici un răspuns.

Consilierul prezidenţial în domeniul securităţii, Caitlin Hayden, a precizat că ”Statele Unite îşi adună informaţiile exact în acelaşi mod ca toate celelalte state”.

Materialul pus în circulaţie arată că NSA monitorizează aproximativ 320 de persoane în Germania – în mare parte politicieni şi oameni de afaceri. Hayden a mai precizat că Washingtonul nu spionează corporaţiile în scopul de a obţine avantaje economice şi competitive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe