Nicuşor Dan: PSD şi PNL au votat împotriva transparenţei în administraţie!

PSD şi PNL au votat în Comisia de Administraţie Publică din Camera Deputaţilor împotriva unui proiect de lege iniţiat de PMP, prin care autorităţile locale urmau să fie obligate să funcţioneze transparent.
Nicusor Dan (deputat independent),
Nicusor Dan (deputat independent), (Florin Chirila/Epoch Times)

"Politicienii nu doresc transparenţă!", acuză deputatul independent Nicuşor Dan, indignat de faptul că, marţi, Comisia de Administraţie Publică din Camera Deputaţilor din care face parte a respins un proiect de lege iniţiat de PMP, care viza obligativitatea primăriilor şi a consiliilor judeţene de a-şi publica pe site-uri ordinile de zi ale şedinţelor, hotărârile emise şi înregistrările şedinţelor.

"În Comisia de Administraţie Publică din Camera Deputaţilor a venit azi un proiect de lege iniţiat de PMP care să oblige primăriile şi consiliile judeţene să publice pe site-uri ordinile de zi ale şedinţelor, toate hotărârile emise şi mai ales înregistrările şedinţelor.

Am argumentat că sunt prevederi noi faţă de prevederile existente, dar nu am avut câştig de cauză. PSD şi PNL au votat împotrivă motivând că îngrădim autonomia locală", scrie, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Proiectul de lege respins ieri în Comisia de Administraţie poate fi accesat aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne