Năsui: "Jaful nu a fost oprit. Ceea ce nu au putut face prin lege, fac acum prin OUG"

Guvernul a dat OUG pentru un proiect a cărui miză este ca politicienii să poată folosi nestingheriţi de orice reguli de achiziţii publice banii din aceste companii şi chiar să poată să se îndatoreze fără ca acest lucru să fie vizibil, susţine deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Deputatul USR, Claudiu Năsui, critică dur obstinaţia Guvernului Dăncilă de a merge mai departe cu înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, proiect pe care, reamintim, Opoziţia îl consideră a putea deveni cel mai mare tun dat de la Revoluţie încoace.

Năsui reaminteşte, într-o postare pe Facebook, că înfiinţarea Fondului a fost declarată neconstituţională de CCR aşa că acum s-a optat pentru înfiinţarea lui prin OUG, pentru ca nimeni să nu mai poată ataca la CCR. Nimeni, cu excepţia Avocatului Poporului a cărui inerţie este deja proverbială.

"Jaful nu a fost oprit. Ceea ce nu au putut face prin lege, fac acum prin OUG. De ce? Pentru că OUG-ul nu poate fi atacat la curtea constituţională decât de avocatul poporului, un om plătit sume enorme să nu facă nimic.

Azi aflăm că FSDI va fi înfiinţat prin OUG. La începutul lunii, domnul Dragnea anunţa că se va înfiinţa fondul suveran de investiţii, deşi acesta a fost declarat neconstituţional de CCR. Iată că acest lucru s-a întâmplat prin modalitatea clasică a PSD-ului de a ignora principiile democratice, mai exact prin ordonanţă de urgenţă. Care era exact urgenţa? Nu era niciuna.

Deşi Ministerul Finanţelor nu a făcut publică lista de companii care ar urma să fie incluse în acest fond, cu siguranţă acestea vor fi dintre cele mai profitabile companii din ţară. În versiunea FSDI care trecuse prin parlament, urmau să intre 33 de companii

Miza cu FSDI este ca politicienii să poată folosi nestingheriţi de orice reguli de achiziţii publice banii din aceste companii şi chiar să poată să se îndatoreze fără ca acest lucru să fie vizibil", scrie, pe Facebook, Năsui.

Reamintim că Guvernul a adoptat în şedinţa de joi OUG privind cadrul general pentru înfiinţarea de fonduri suverane.

“Guvernul a decis să facă acest demers în două etape prima fiind aceea de a crea cadrul general în care să se poată crea astfel de fonduri, fiecare fond suveran va asigura României investiţii sustenabile în zone care se dezvoltă, fondurile vor contribui la dezvoltarea economiei prin susţinerea unor zone din industrie, forma de organizare este de societăţi româneşti pe acţiuni, iar condiţiile de administrare se vor stabili prin OUG”, a anunţat, după şedinţa de Guvern, Eugen Teodorovici, citat de Pro TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne