Minori din centrele de plasament româneşti, traficaţi pentru sex

Nu mai puţin de 66 de copii din centrele de plasament româneşti au fost traficaţi pentru sex în perioada 2011-2015.
(photos.com)

Centrul de Resurse Judiciare (CRJ) a obţinut informaţii de la toate Direcţiile de Asistenţă şi Protecţie a Copilului din care reiese că 66 de copii din centre au fost traficaţi pentru sex în perioada 2011-2015, relatează RFI România.

Până la începutul anului în curs, doar în 24 din cazuri se arestaseră agresorii, restul copiilor rămânând să trăiască probabil alături de angajaţii care îi trafichează.

Sistemul este opac, iar voluntarilor ONG-urilor care lucrează în centre le este frică să îi reclame pe angajaţii neglijenţi sau abuzatori, de teamă că nu li se va mai permite accesul în centre să îi ajute în continuare pe copii, a explicat Georgiana Pascu, de la Centrul de Resurse Juridice.

Cel puţin de 15 ani, CRJ tot scrie şi trage semnale de alarmă cu privire la pericolul în care se pot afla în mod special copiii cu dizabilităţi.

Direcţiile de Asistenţă şi Protecţie a Copilului au raportat că 66 de minori, cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani - din care 7 erau copii cu dizabilităţi iar trei aveau şi cerinţe educative speciale - au făcut obiectul unor cauze privind infracţiuni de trafic de minori.

Pentru a citi în continuarea articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne