Ministru german: „Aceşti protestatari curajoşi apără democraţia, statul de drept, independenţa justiţiei!”

Ministrul de stat pentru Europa din Ministerul german de Externe, Michael Roth
Ministrul de stat pentru Europa din Ministerul german de Externe, Michael Roth (Eugen Horoiu/Epoch Times)

„Integrarea României (în UE) n-a fost o greşeală”, a declarat pentru publicaţia Welt ministrul de stat pentru Europa în cadrul Biroului Federal pentru Afaceri Externe de la Berlin, Michael Roth, preluat de România Liberă.

Declaraţia lui Roth a fost făcută în contextul protestelor declanşate în România de decizia Guvernului PSD/ALDE de a modifica noaptea, pe furiş, Codurile Penale în folosul corupţilor.

„Este îmbucurător faptul că mulţi români cer Guvernului lor să combată corupţia cu hotărâre. Aceşti protestatari curajoşi apără valorile europene: democraţia, statul de drept, independenţa justiţiei”, a declarat Roth.

Reamintim că protestele declanşate de OUG 13 au devenit de notorietate internaţională, în principal datorită faptului că românii au ieşit în stradă nu pentru a cere măriri de pensii, salarii sau alte lucruri ce ţin de intereseul personal şi imediat, ci pentru principii, pentru a cere respectarea unui set de valori, precum corectitudine, transparenţă, respectul faţă de cetăţean etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne