Ministerul Mediului ia măsuri împotriva gigantului auto

Statul îşi va recupera de la Volkswagen sau de la reprezentantul Volkswagen diferenţa din taxa de timbru, a declarat joi Graţiela Gavrilescu.
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu (Ministerul Mediului)

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că statul român va lua măsuri împotriva producătorului sau reprezentantului de drept al Volkswagen (VW) în România pentru recuperarea prejudiciului din taxa de mediu.

"În momentul în care o să aflăm suma, în data de 7 octombrie când o să primim planul de măsuri (al Volkswagen — n.r.), în momentul acela o să calculăm diferenţa din taxa de timbru, respectiv de la ce s-a plătit la ce trebuia să se plătească. Suma respectivă va fi comunicată şi o să întocmim documentele ca să ne îndreptăm asupra producătorului sau reprezentantului de drept al firmei Volkswagen în România", a declarat Gavrilescu.

"Persoana care a cumpărat o astfel de maşină a fost de bună credinţă, a plătit o marcă şi a dorit să achiziţioneze o maşină Euro 5 de aceea nu consider că este normal ca persoana respectivă să fie plătitoare a unei noi taxe de mediu", a adăugat ministrul Mediului.

Potrivit ministrului, derularea programului Rabla nu va fi afectată de situaţia de la Volkswagen dar autorităţile vor urmări dacă există pagube în cazul achiziţionării acestor tipuri de maşini prin acest program.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un uriaş scandal, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. În România, potrivit unor declaraţii de ultima oră ale ministrului Transporturilor, 105.000 de autovehicule cu problema emisiilor de noxe.

“În România sunt 105.000 de cărţi eliberate ale maşinilor germane cu probleme, dintre care 56.000 sunt noi, la data înmatriculării, iar restul second-hand. Totodată, se află nevândute 300 de autoturisme pentru care nu se vor mai elibera cărţi de identitate până la remedierea problemelor emisiilor de noxe”, a declarat joi ministrul Iulian Matache.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie