Ministerul Fondurilor Europene pregăteşte lansarea a patru apeluri de proiecte în cadrul POS DRU

(photos.com)

O serie de apeluri de proiecte din fonduri europene, printre care unele privind formarea profesională a personalului medical din domeniul cardiologiei, dar şi a personalului medical care realizează transplanturi, vor fi lansate în perioada următoare, imediat după încheierea consultării publice ale ghidurilor aferente programelor, a anunţat, duminică, într-un comunicat de presă, Ministerul Fondurilor Europene /MFE/.

Conform sursei citate, pe lista proiectelor se mai află cele care vizează îmbunătăţirea participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii, precum şi susţinerea parteneriatelor transnaţionale cu impact asupra pieţei muncii.

În prezent, MFE, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), supune consultării publice ghidurile pentru lansarea celor patru tipuri de cereri de proiecte.

'Cele patru cereri de proiecte sunt gândite astfel încât banii europeni să rezolve o parte din problemele pe care încă le avem în prezent. Prin acordarea de finanţări pentru formarea profesională a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice vom aduce medici din afara ţării care vor opera aproximativ 3.000 de copii care suferă de boli grave. Mult mai important, aceştia vor pregăti medicii români să realizeze respectivele intervenţii pentru că România să aibă un număr ridicat de specialişti în acest domeniu. Astfel, datorită acestor finanţări, medicii noştri vor putea salva vieţile multor copii. O altă cerere de proiecte, destinată tot personalului medical, va sprijini formarea profesională a personalului care efectuează transplanturi. În acelaşi timp, două apeluri vor viza susţinerea formării profesionale a persoanelor vulnerabile. Pe măsură ce lansăm astfel de cereri de proiecte, dedicate, am satisfacţia că banii europeni îşi ating scopul de a salva vieţi, de a îmbunătăţi nivelul de trai al românilor, de a susţine dezvoltarea societăţii. Adică, fondurile europene încep să fie mai bine folosite: pentru România şi pentru români!', notează, în comunicatul citat, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul de resort precizează că aşteaptă propuneri şi sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor patru cereri de proiecte în cadrul POS DRU până la data de 24 iulie a.c., ora 12.00, la adresa de e-mail consultareGSCS@fonduri-ue.ro.

Totodată, documentele aferente celor patru proiecte sunt publicate pe site-ul MFE spre consultare publică, începând cu data de 18 iulie a.c.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie