Mii de pacienţi în pericol! Voiculescu, lăsat "perplex" după ce Bodog a invocat "greaua moştenire"

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu s-a arătat indignat că succesorul său pesedist, Florian Bodog, găseşte de cuviinţă să se certe cu el în situaţia în care câtorva mii de pacienţi viaţa le este pusă în pericol de măsuri luate de el şi colegii lui din PSD-ALDE.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

În ciuda faptului că PSD-ALDE a eliminat în întregime lista cu medicamentele esenţiale din România, decizie care a început deja să facă victime, ministrul PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, continuă să dea vina pe "greaua moştenire" a Guvernului Cioloş, a atras atenţia luni, pe pagina sa de socializare, tehnocratul Vlad Voiculescu.

"11 luni. De 11 luni, domnul Prof. Univ. Dr. Florian Bodog este ministrul Sănătăţii în Guvernul României. Am citit ceva mai devreme postarea domnului ministru şi recunosc că m-a lăsat perplex. Despre faptul că găseşte de cuviinţă să se certe cu mine în situaţia în care câtorva mii de pacienţi viaţa le este pusă în pericol de măsuri luate de dânsul şi colegii dânsului din PSD-ALDE, nu ştiu ce să spun. Despre acuzaţiile conform cărora de fapt problema dispariţiei imunoglobulinelor ar data de anul trecut, din mandatul meu de 7.5 luni... şi nu de acum... i-aş lăsa pe medici şi pe pacienţi să vorbească. Spusele acestora ar trebui să îl ruşineze pe domnul Prof. Univ. Dr. Florian Bodog şi pe colegii dânsului (inclusiv pe cel/cea care i-a scris textul postării de astăzi)", a declarat Vlad Voiculescu.

Potrivit fostului ministru, măsurile pentru oprirea dispariţiei medicamentelor sunt în documente oficiale "pe care este rezonabil să presupunem că le-a citit înainte de a le anula" şi pe care le-a detaliat de asemenea în vreo 30 de postări pe Facebook şi în diverse intervenţii în media.

Vlad Voiculescu a ataşat mai jos:

1. comentariul unei mame la postarea domnului ministru. Surprinde esenţialul. Comentariul a fost şters de domnul ministru la câteva minute după postare. Spune multe despre modul în care aceşti oameni înţeleg să îşi servească compatrioţii.

Comentariul unei mame la postarea ministrului Florian Bodog
Comentariul unei mame la postarea ministrului Florian Bodog (Vlad Voiculescu)

2. extrasul din HG800/2016 care introducea în legislaţia românească pentru prima dată Lista Medicamentelor Esenţiale... printre care şi imunoglobulinele. Lista cuprindea medicamente esenţiale pentru viaţă care nu ar trebui să lipsească niciodată de pe teritoriul României şi stabilea un regim separat de preţ care să asigure stocuri suficiente pentru pacienţii români. Lista a fost eliminată în întregime de PSD-ALDE!

Extras din HG800/2016
Extras din HG800/2016 (Vlad Voiculescu)

Fostul ministrul tehnocrat a explicat care ar fi soluţia problemei: Bodog să re-introducă Lista Medicamentelor Esenţiale în legislaţie şi să aplice toate celelalte măsuri luate anul trecut.

"Dacă nu făceau nimic... eram într-o situaţie mult mai bună decât astăzi. Asta este tragedia!", a conchis Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne