Mesaj pentru Lazăr de la revoluţionari: Porniţi anchetă pentru abuz şi împotriva MAI şi a generalilor DIPI

Ancheta privind violenţele din Piaţa Victoriei trebuie preluată de Parchetul General, fără prezenţa unor procurori militari care au rămas tributari tacticilor şi practicilor de muşamalizare specifice complexului militaro-industrial şi structurilor Tratatului de la Varşovia, a solicitat Asociaţia 21 Decembrie 1989 într-o sesizare adresată ministrului Justiţiei şi procurorului general.
Jandarmi la protest
Jandarmi la protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Ministerul Public trebuie să iasă din pasivitate şi să pornească din oficiu şi ancheta pentru abuz în serviciu împotriva Ministerului de Interne, împotriva generalilor DIPI şi Jandarmeriei care erau în activitate şi trebuiau să acţioneze pentru protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti inclusiv prin extragerea provocatorilor violenţi, mai înainte de inutila apărare a gardului şi clădirii Guvernului - gard şi clădire care nu au suferit nicio atingere şi unde nu se desfăşura la acea oră nicio activitate, a transmis marţi, în cadrul unui comunicat de presă, Asociaţia 21 Decembrie 1989.

"Cerem pentru cei răniţi acordarea de ajutor în străinătate pentru a se putea face o expertiză toxicologică având în vedere efectele toxice asupra persoanele atacate, ajunse în stare de leşin, existând suspiciunea folosirii unor substanţe toxice de luptă de provenienţă estică, prohibite în UE pentru utilizarea în scopuri poliţieneşti. Aceste analize toxicologice trebuie făcute aşa cum trebuiau făcute autopsii în cazul morţilor din Decembrie '89... Ele nu s-au făcut nici în dosarul Colectiv (asupra remanenţei în plămânii victimelor). Fără a aduce acum reproşurile acţiunilor Salvării SMURD, totuşi secretarul se stat în MAI, dl.Arafat trebuie să răspundă de ce a păstrat monopolul SMURD în zona Pieţei Victoria şi de ce nu s-a folosit chitul pentru de toxicologie de urgenţă destinat Salvărilor, deşi din unele informaţii era achiziţionat...", a transmis Asociaţia 21 Decembrie 1989.

Organizaţia de revoluţionari susţine că după terorismul de stat şi crimele împotriva umanităţii comise în Decembrie 89 şi iunie 1990, păstrarea monopolului de stat asupra medicinei legale şi prim-ajutorului prin Salvare /Ambulanţă menţine Statul în zona suspiciunii criminale specifice regimurilor totalitare sovietice, incompatibile cu statutul de membru UE al României.

"Considerăm că ancheta trebuie preluată şi realizată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fără prezenţa unor procurori militari care au rămas tributari tacticilor şi practicilor de muşamalizare specifice complexului militaro-industrial şi structurilor Tratatului de la Varşovia. Iar ancheta să fie făcută de procurori competenţi, independenţi şi imparţiali, nu de procurori pătaţi de sânge, corupţie sau acoperiţi sau obedienţi ai vreunui serviciu de informaţii, fără ca dosarele să fie fragmentate cum s-a întâmplat în cazul perioadei infracţionale Decembrie 1989 - Iunie 1990 şi Colectiv", a transmis Asociaţia 21 Decembrie 1989, condusă de Teodor Mărieş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne