Medici de la un spital din Chişinău ar fi folosit o bormaşină şi un patent în timpul unei operaţii

.
. (Epoch Times România)

Medici de la un spital de stat din Chişinău ar fi folosit unelte de gospodărie, inclusiv o bormaşină şi un patent, pentru o operaţie, potrivit unei înregistrări care a ajuns în mass-media locală şi pe internet, stârnind indignare în rândul opiniei publice şi al oficialilor guvernamentali, relatează marţi Reuters.

Posturile locale de televiziune au transmis în mod repetat începând de luni scurta înregistrare video explicită, postată pe YouTube, realizată la un spital pentru copii din Chişinău.

Premierul Iurie Leancă i-a cerut în aceeaşi zi ministrului sănătăţii Andrei Usatîi să investigheze incidentul.

La rândul său, Usatîi a spus pentru televiziunea locală că, deşi folosirea de unelte de gospodărie este permisă în anumite circumstanţe, spitalul vizat dispunea de echipamentul de specialitate adecvat.

Ministrul şi-a exprimat nedumerirea faţă de faptul că, deşi primise trei noi dispozitive medicale specializate, spitalul a apelat la o bormaşină folosită în construcţii.

Nicolae Starciuc, medicul-şef al spitalului, a declarat pentru mass-media locale că bănuieşte că nişte medici nemulţumiţi au trimis înregistrarea la presă pentru a-l discredita.

Republica Moldova, fostă republică sovietică cu 4 milioane de locuitori, este unul din cele mai sărace state din Europa, cu un salariu lunar mediu de circa 300 de dolari, notează Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe