Matei Dobrovie: Insist asupra importanţei reluării Consiliului Consultativ Mass-Media între România şi Republica Moldova

Matei Dobrovie, USR
Matei Dobrovie, USR (The Epoch Times România)

„Guvernele PSD nu au făcut NIMIC pentru dezvoltarea spaţiului informaţional comun România-Republica Moldova”, deşi a cerut în mod repetat Miniştrilor pentru românii de pretutindeni să reia Consiliul Consultativ Mass-Media care urma să constituie structura şi cadrul instituţional pentru valorificarea oportunităţilor pe care le oferă colaborarea bilaterală în domeniul mass-media, a punctat deputatul român Matei Dobrovie într-o postare pa pagina sa de socializare.

Prin politica păguboasă a Partidului Social Democrat de susţinere a regimului oligarhic Plahotniuc, Chişinăul se confruntă acum cu un guvern pro-rus, iar propaganda rusă prin media este foarte agresivă, moldovenii fiind supuşi propagandei şi dezinformării ruseşti, întrucât presa independentă este tot mai atacată.

„Ca urmare, trebuie să-i contrapunem o prezenţă mediatică românească, iar România trebuie să finanţeze presa românească independentă şi de calitate de peste Prut. Altfel, următoarele alegeri prezidenţiale vor fi câştigate de forţele pro-ruse. Am adresat o interpelare doamnei Ana Guţu, secretar de stat în cadrul nou înfiinţatului Departament pentru relaţia cu R.Moldova, prin care insist asupra importanţei reluării acestui proiect strategic”, a adăugat Dobrovie.

În opinia parlamentarului de la Bucureşti, acest Consiliul Consultativ era gândit pentru implementarea spaţiului comunicaţional comun între România şi Republica Moldova, pentru transpunerea normelor europene la Chişinău, aplicarea unor standarde comune de bune practici, definirea unor proiecte care să asigure coerenţa politicii editoriale în spaţiul comunicaţional comun şi pentru încurajarea reprezentanţilor mass-media din cele două state să coopereze în vederea integrării în grilele de programe sau în publicaţii a unor rubrici axate pe evoluţiile din Moldova.

Consiliul Consultativ era format din reprezentanţi ai canalelor de informare în masă din ambele state, membri ai societăţii civile şi experţi în comunicare, care se întruneau alternativ, la Bucureşti şi la Chişinău. Aceştia urmau să discute despre armonizarea legislaţiei, proiecte comune, inclusiv finanţări la care pot aplica împreună şi face schimburi de experienţă, a explicat Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe