Marius Manole, mobilizare la protest: „Niciodată n-a fost atât de rău! Avem laţul la gât! Eu de la 6 o să fiu în Piaţa Universităţii”

Nu avem tradiţia, obiceiul de a reacţiona când se face o nedreptate. Însă orice rău care se întâmplă trebuie sancţionat imediat, iar dacă fiecare am face lucrul acesta, şi societatea se va schimba, transmite Marius Manole în prag de protest.
Marius Manole
Marius Manole (Facebook)

Cetăţenii ar trebui să iasă din stupoarea în care i-a aruncat clasa politică, să înţeleagă că ceea ce se întâmplă acum nu este un vis urât, un coşmar şi să se mobilizeze. Căci protestul programat să aibă loc astăzi, începând cu ora 18 în Piaţa Universităţii din Capitală nu este doar despre Dragnea, despre legile Justiţiei ci despre normalitate, despre igiena noastră şi nu în ultimul rând despre noi, oamenii care am ajuns cu laţul la gât, a transmis sâmbătă, actorul Marius Manole, la Rezistenţa TV, cu câteva ore înainte de mega protestul pro-Justiţie programat să aibă loc în Capitală.

„Eu cred că noi suntem un popor de oameni, mă rog, noi ăştia care mai suntem normali la cap, un popor de oameni foarte echilibraţi într-un fel, şi în alt fel foarte curaţi. Şi noi încă ne mirăm în continuare că cineva poate să meargă cu o nesmiţire atât de mare, să vină în continuare chiar dacă primeşte atâtea semnale din societate că nu e în regulă, că nu e bine, că „oameni buni, treziţi-vă”, merg în continuare. Şi noi suntem uimiţi că ni se întâmplă asta. Şi de asta noi nu ne scuturăm, stop, gata, se întâmplă, hai, pe ei. Noi stăm aşa că nu o să se mai intervină şi mâine. Ba da, şi azi. Au! Şi încă una, şi încă una şi stai aşa în faţa televizorului şi zici, nu, nu, e un vis urât, e un coşmar, nu! Oameni buni, nu e un coşmar, e chiar realitatea crudă şi cred că e momentul azi să reacţionăm. Nu ştiu dacă e ultima mutare, dar e printre ultimele şanse pe care le avem.

(...) Astăzi să ne facem treaba, pe unde avem de făcut treburile, eu merg la teatru şi între 6 şi 9 o să fiu în Piaţă. Vreau să înţeleagă toată lumea, să înţeleagă că nu e vorba numai despre PSD, despre Dragnea, legile Justiţiei, e vorba despre toată clasa politică, de toţi reprezentanţii noştri pe care i-am trimis să facă treabă acolo”, a declarat Manole.

Potrivit actorului, niciodată în ultimii ani n-a fost atât de rău, iar românii trebuie să se mobilizeze. „E păcat că o facem doar când avem punga pe faţă şi nu mai putem respira”, a adăugat actorul.

„Niciodată n-a fost atât de rău (...) Acum avem laţul la gât! Cred cu tărie că azi e pentru normalitate, pentru igiena noastră, să fim acolo să le arătăm că îi vedem, că ne pasă şi ţara asta e în mâinile noastre. Nu are cum un Dragnea, un Ponta un ăla să...”, a declarat Manole.

Întrebat el personal de ce iese la protest, Marius Manole a explicat că nu vrea să plece din ţară şi a avertizat că încet, încet, PDS reinstaurează atmosfera de dinainte de anii 90:

„N-aş vrea să plec din ţara asta. Şi ca să fiu cel mai cinstit, n-aş putea să plec din ţara asta că m-aş rata. Vreau să trăiesc în ţara asta, prietenii mei să-şi crească copiii în ţara asta, vreau să trăiesc într-o lume normală, civilizată, în care să nu îmi fie frică...; Voi nu ştiţi, în teatru de exemplu, uşor uşor practica comunistă începe să reapară, începem să avem regulamente interne care să ne interzică să facem una, să facem alta, oameni care sunt puşi să ne urmărească să vadă dacă-dacă, de la primărie încep să acapareze teatrele, să mărească bugetele teatrelor care au director de la primărie şi celorlalte să nu le dea. Ne întoarcem unde eram acum 25 de ani!

Tipul ăsta de conducere pe care îl are PSD că e la putere, e forma lor de a guverna, de a impune frica şi au destui oameni fără minte care să se lase impregnaţi de lucrul ăsta şi eu nu vreau să ajung cum am trăit, când vorbeam pe la colţuri şi ascultam Europa Liberă, să o luăm de la capăt. (...) Nu vreau să trăiesc în frică, nu vreau să îmi fie frică să deschid gura...”, a declarat Manole.

În opinia actorului, românii nu au deprins încă suficient obiceiul de a reacţiona când se întâmplă o nedreptate, iar acest lucru trebuie schimbat pentru ca situaţia la nivel de societate să se regleze.

„Eu cred că nu avem tradiţia, obiceiul de a reacţiona când se face o nedreptate, adică dacă eu mă duc la taximetru şi mi se întâmplă ceva, pun mâna pe telefon, sun la companie şi spun, taximetristul a făcut asta. Orice se întâmplă trebuie sancţionat imediat (...) Dacă fiecare am face lucrul ăsta (...) cred că cumva lucrurile ... încă trăim tributari perioadei în care lucrurile mergeau oricum (...) cred că fiecare trebuie să încercăm să fim cât mai corecţi pe părticica noastră şi atunci, în mare, cred că lucrurile se vor regla”, spune actorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne