Marea Britanie: Peste 150.000 de persoane spun 'Nu' imigranţilor din UE (Daily Express)

(photos.com)

Peste 150.000 de britanici au susţinut cruciada Daily Express de a cere premierului britanic David Cameron menţinerea controalelor pentru imigranţii români şi bulgari, relatează acelaşi ziar în ediţia de luni.

Potrivit publicaţiei menţionate, există temeri din ce în ce mai mari că zeci de mii de cetăţeni est-europeni vor veni în Marea Britanie atunci când restricţiile existente pe piaţa muncii vor fi ridicate anul viitor.

Cu toate acestea, subliniază Daily Express, valul incredibil de sprijin (indicat de petiţie) dovedeşte că naţiunea britanică doreşte ca premierul să respingă edictele de la Bruxelles, menţinând controalele. În această săptămână, adaugă ziarul, mesajul va fi trimis 'direct în inima guvernului' atunci când petiţia Daily Express va fi livrată la Downing Street.

Într-un semn subit de susţinere împotriva unei relaxări suplimentare a restricţiilor, în cursul zilei de duminică s-a aflat că premierul Cameron ar putea prezenta - chiar începând cu această săptămână - noi propuneri pentru a-i descuraja pe imigranţi, prin îngreunarea accesului nou-veniţilor la ajutoarele sociale. Printre opţiunile pe care premierul le-a anunţat că le va lua în considerare se află înăsprirea semnificativă a cerinţei privind cele trei luni de reşedinţă pe care cei ce vor să solicite ajutoarea sociale trebuie să le petreacă în Marea Britanie, mai exact - o posibilă extindere a perioadei la un an de rezidenţă în această ţară.

Acest lucru, comentează publicaţia, ar pune din nou Marea Britanie 'la cuţite' cu Bruxellesul, care contestă deja cerinţele privind rezidenţa pe care Londra le aplică pentru accesul la anumite ajutoare sociale, pe motiv că acestea încalcă legislaţia UE, prin tratarea diferită a altor cetăţeni europeni în raport cu cei britanici.

Pe de altă parte, parlamentarii care au condus apelurile privind luarea de măsuri împotriva imigranţilor din România şi Bulgaria salută orice tăiere a ajutoarelor, însă explică că această acţiune nu este de ajuns.

'Este absolut corect să îngreunăm accesul noilor imigranţi la ajutoarele sociale (...), însă acest lucru nu abordează problema fundamentală - atunci când vom deschide uşile României şi Bulgariei, mii şi mii de oameni vor veni', explică parlamentarul conservator Peter Bone.

De asemenea, parlamentarul conservator Nigel Mills încearcă să modifice propunerea legislativă a guvernului privind imigraţia - acum în dezbatere în Parlament -, solicitând ca actualele restricţii privind imigranţii români şi bulgari să rămână în funcţiune pentru încă cinci ani.

Peste 30 de colegi conservatori sprijină apelul lui Mills, care a cerut duminică cititorilor Daily Express să îşi preseze parlamentarii care îi reprezintă pentru a obţine mai mult sprijin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe