Maia Sandu: Serviciul Combaterea spălării banilor să înceteze sabotarea investigării schemelor de corupţie

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

În debutul şedinţei Executivului de miercuri, premierul Maia Sandu a atenţionat serviciul Combaterea Spălării Banilor, care se află în subordinea Guvernului, să nu saboteze investigarea subiectelor ce ţin de furtul miliardului şi alte scheme de corupţie.

Prim-ministrul a cerut tuturor instituţiilor din subordinea Guvernului „să nu încerce să saboteze, să ia toate solicitările în serios pentru că noi cu toţii avem o responsabilitate în faţa legii şi în faţa cetăţenilor”, a adăugat Maia Sandu, precizând că cei care îşi vor permite să nu-şi îndeplinească obligaţiile, vor plăti pentru această atitudine.

Totodată, Maia Sandu a solicitat Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării împreună cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi ANSA să prezinte soluţii concrete pentru a evita cazurile de intoxicare a copiilor din instituţiile educaţionale cu produse alterate.

Premierul a propus de asemenea şi elaborarea unei liste negre a furnizorilor de produse care încearcă să vândă statului produse alterate sau de proastă calitate. ”Eu m-am convins că Direcţiile de învăţământ au o atitudine neserioasă, iresponsabilă, în special Direcţia de învăţământ Chişinău.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe