Maia Sandu, despre decizia CCM: S-a făcut dreptate pentru cetăţeni. Viitorul R. Moldova nu mai este în buzunarul unor hoţi

A venit momentul să se pună capăt unuia dintre cele mai corupte Parlamente din istoria R. Moldova, afirmă Maia Sandu.

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova (presedinte.md)

Decizia de joi a Curţii Constituţionale este una firească, de constatare a întrunirii circumstanţelor de dizolvare a Parlamentului care a deschis calea către alegerile parlamentare anticipate. „Alegerile anticipate sunt iminente. Nu mai pot fi evitate”, a declarat preşedintele, Maia Sandu, menţionând că a venit momentul să se pună capăt unuia dintre cele mai corupte Parlamente din istoria Republicii Moldova.

Aşa cum am promis cetăţenilor, vom merge în alegeri anticipate şi vom oferi o şansă oamenilor să-şi aleagă un nou Parlament care să muncească pentru oameni, a adăugat şefa statului, precizând că alegerile parlamentare trebuie să fie organizate cât mai curând posibil, ţinând cont de situaţia pandemică.

În opinia preşedintei, un nou Parlament nu înseamnă doar oprirea hoţiei şi asigurarea unei guvernări responsabile dar şi o resetare a instituţiilor statului. „Înseamnă curăţarea agenţiilor, ministerelor, inspectoratelor, întreprinderilor de stat, instituţiilor de drept, de personaje corupte care oferă protecţie schemelor şi furturilor.”

Mai mult, un nou Parlament înseamnă reforma justiţiei, curăţarea procuraturilor de personaje corupte şi promovarea unor judecători oneşti care să facă dreptate şi să se ghideze doar de lege. Înseamnă dezvoltarea stabilă a ţării şi cheltuirea cu folos a banului public, şansa cetăţenilor de a construi o ţară cu reguli clare, egale pentru toţi, unde fiecare să se simtă în siguranţă.

„Voi semna curând decretul pentru dizolvarea Parlamentului şi stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate. Azi s-a făcut dreptate pentru cetăţeni. La alegerile anticipate am toată încrederea că vom oferi o nouă şansă ţării. Avem mult de muncit, însă ştiu că viitorul ţării nu mai este în buzunarul unor hoţi, ci este acum în mâinile cetăţenilor”, a conchis Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe