Macovei: Drepturile minorităţilor, respectate în România. UDMR foloseşte tema ca motivare a existenţei sale

Monica Macovei, europarlamentar PDL
Monica Macovei, europarlamentar PDL (Epoch Times România)

În opinia europarlamentarului PDL Monica Macovei, România a soluţionat problema drepturilor minorităţilor naţionale, însă UDMR vizează acest subiect "pentru a avea un rost al existenţei". Macovei a precizat că autonomia susţinută de formaţiunea maghiară este anticonstituţională.

"Cred că România a rezolvat problema drepturilor minorităţilor, este dată drept exemplu multor state membre. UDMR foloseşte această chestiune pentru a avea un rost al existenţei", a afirmat Monica Macovei, vineri, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe.

Macovei a afirmat că este o susţinătoare a drepturilor minorităţilor, menţionând că România este o ţară unde sunt respectate aceste drepturi.

"Eu sunt pentru drepturile omului, cred în drepturile minorităţilor şi da, cred că sunt respectate în România", a accentuat europarlamentarul PDL.

La întrebarea ce şanse are proiectul de autonomie pe care UDMR intenţionează să îl depună în Parlament, Macovei a susţinut că problema autonomiei este împotriva Constituţiei.

Europarlamentarul a mai subliniat că, dacă vreodată în România s-ar discuta despre autonomie, aceasta ar trebui să fie una publică şi nu doar în legătură cu o singură regiune.

UDMR a elaborat un proiect de lege privind autonomia aşa-zisului Ţinut Secuiesc

UDMR şi Partidul Civic Maghiar (PCM) au semnat săptămâna trecută un protocol de colaborare politică pe termen mediu şi lung, iar la semnarea acestuia UDMR a înmânat conducerii PCM un proiect de lege privind autonomia aşa-zisului Ţinut Secuiesc, care urmează să fie armonizat în cadrul unui grup de lucru cu proiectul Consiliului Naţional Secuiesc, a anunţat joi preşedintele PCM, Biro Zsolt, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Târgu Mureş.

Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, susţine că nu s-a discutat despre acest proiect de lege elaborat de către colegii săi de la guvernare. Întrebat dacă s-a luat în discuţie un astfel de proiect atunci când au avut loc tratativele pentru intrarea UDMR la guvernare, Ivan a răspuns negativ.

„Haideţi să apară şi să vedem despre ce este vorba. În eventualitatea în care se va depune un astfel de proiect, vom avea o poziţie”, a adăugat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne