Macovei: "Dăncilă&Toader ne înjosesc. Cererea Comisiei Europene nu este niciun fel de imixtiune în justiţie"

Comisia Europeană nu cere informaţii din dosarele politicienilor, ci vrea să ştie în ce stadiu sunt pentru că, dacă se bate pasul pe loc, înseamnă că ceva nu funcţionează cum trebuie în justiţie şi progresele nu sunt ireversibile, explică Monica Macovei după ce Dăncilă a cerut socoteală Bruxellesului pentru o scrisoare prezentată drept o listă neagră.
Monica Macovei
Monica Macovei (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Toader şi Dăncilă se scufundă în ridicol, susţine europarlamentarul Monica Macovei, după ce premierul Dăncilă a trimis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a-i cere socoteală pe tema aşa-zisei "liste negre de la Bruxelles"

În opinia Monicăi Macovei, trimiterea acelei scrisori arată că agenda politicienilor şi a mogulilor cu probleme penale a devenit politică de stat căci "Comisia Europeană nu cere informaţii din dosarele politicienilor, ci vrea să ştie în ce stadiu sunt - se înaintează în ele sau se bate pasul pe loc indiferent de sentinţa finală." Ori, dacă se bate pasul pe loc, înseamnă că ceva nu funcţionează cum trebuie în justiţie şi progresele nu sunt ireversibile, arată Macovei.

Redăm poziţia Monicăi Macovei

"Toader şi Dăncilă se scufundă în ridicol. Agenda politicienilor şi a mogulilor cu probleme penale a devenit politică de stat.

Viorica Dăncilă a trimis preşedintelui Comisiei Europene o scrisoare prin care îl anunţă că apără infractorii şi de aceea nu mai este nevoie de MCV, care le stă în cale. Aşa poate fi rezumat textul scrisorii, diferit în varianta trimisă în engleză şi cea publicată de Guvern în limba română, tonul fiind mai dur în ţară, parcă pentru a mulţumi pofta infractorilor.

Scrisoarea ne mai spune că Viorica Dăncilă a stat degeaba atâţia ani la Bruxelles. Nu cunoaşte mecanismele de funcţionare, nu cunoaşte mecanismele de comunicare instituţională şi nici nu ştie Tratatul de aderare.

Dăncilă nu este singură în acest demers ridicol. Ministrul-profesor doctor în drept Tudorel Toader este şi el ridicol, de mână cu Dăncilă. Pentru că informaţiile solicitate de Comisia Europeană, în urma angajamentelor luate la aderare, sunt publice, se găsesc pe portalul de justiţie cu stadiul dosarelor sau în comunicatele DNA sau DIICOT. Guvernul trebuie numai să le ia de pe site-uri şi să le pună într-un singur document. Că doar nu o să cerem Comisiei Europene să caute pe portalul de justiţie şi în comunicatele din România.

Asta mi-a amintit cum, în ianuarie 2005, la prima întâlnire de la Comisia Europeană în calitate de ministru al Justiţiei, oficialii europeni m-au rugat să le răspundem „la obiect”. Sigur, am spus, şi i-am întrebat ce s-a întâmplat înainte. Răspunsul a fost o ruşine pentru România şi guvernarea Năstase: „am pus 10 întrebări şi am primit cca 3.000 de pagini, să ne căutam noi răspunsul. Asta a fost înjositor şi pentru noi şi timpul nostru, dar şi pentru voi, căci înseamnă că nu ştiţi să rezumaţi”.

Dăncilă&Toader fac într-un fel tot asta. Ne înjosesc.

Cererea Comisiei Europene nu este niciun fel de imixtiune în justiţie şi nu încalcă în niciun fel independenţa justiţiei. Tudorel Toader&Viorica Dăncilă îndeamnă la dispreţ faţă de partenerii europeni ai României.

Comisia Europeană nu cere informaţii din dosarele politicienilor, ci vrea să ştie în ce stadiu sunt – se înaintează în ele sau se bate pasul pe loc. indiferent de sentinţa finală. E cât se poate de simplu, pentru că, dacă se bate pasul pe loc, înseamnă că ceva nu funcţionează cum trebuie în justiţie şi progresele nu sunt ireversibile.

De fapt, Dăncilă&doctorul în drept Toader sunt expresia voinţei partidului stat şi a conducătorului său, condamnatul Dragnea, de a scoate România din rândul ţărilor democrate", scrie Macovei pe pagina sa de socializare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne