Lucian Bute, tot mai aproape de revenirea în ring

Lucian Bute
Lucian Bute (Scott Heavey / Getty Images)

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, este tot mai aproape de o revenire în ring, după ce viitorul carierei sale a fost pus în cumpănă.


Preşedintele clubului InterBox, Jean Bedard, a declarat presei canadiene că pugilistul ar urma sa susţină un meci până la sfârşitul acestui an, după ce a pierdut două din cele trei confruntări susţinute în ultimii doi ani.

''Un anunţ legat de acest subiect va avea loc la începutul lunii septembrie, iar obiectivul nostru este ca Lucian să urce în ring până la sfârşitul anului'', a completat Bedard.

''De la înfrângerea sa (în faţa lui Pascal, decizie în unanimitate, la categoria semigrea, în luna ianuarie, n. red.) am fost foarte implicat şi pot spune că Lucian face lucruri bune. Nu avem un adversar în vizor, dar vă pot garanta că meciul va exista şi Lucian va câştiga, chiar dacă în box nu se ştie niciodată. Vom vedea, meci după meci'', a precizat Bedard.

Preşedintele InterBox consideră că numele lui Lucian Bute ''vinde'' în continuare, el este ''extrem de popular'' în Quebec şi nu s-a arătat deloc neliniştit în privinţa numărului de spectatori la viitorul meci al lui Bute.

Bute (34 ani) a fost campion mondial IBF la supermijlocie între 2007 şi 2012, când a pierdut centura în faţa britanicului Carl Froch, victorios prin KO tehnic în repriza a cincea, la Nottingham. La finalul aceluiaşi an, Bute îl învingea la puncte pe rusul Denis Gracev, la Montreal, dar a suferit a doua înfrângere din cariera sa la începutul acestui an, în faţa canadianului de origine haitiană Jean Pascal, tot la Montreal. După acest meci, Bute s-a despărţit de antrenorul Stephan Larouche. Palmaresul lui Bute la profesionişti este de 31 de victorii (24 KO) şi 2 înfrângeri.

Recent, Bute a lucrat cu renumitul antrenor Freddie Roach, la sala acestuia din Hollywood (California).

Boxerul gălăţean a scris un mesaj sugestiv, luni, pe pagina sa de Facebook: ''Nu doar îmi doresc să redevin Campion Mondial.... am să 'transpir' din greu pentru a reuşi....''

În data de 23 septembrie se va organiza o gală importantă de box la Casino Montreal, după o pauză de patru ani. Cu acest prilej, vor urca în ring, printre alţii, şi ''greul'' român Bogdan Dinu (10 victorii la profesionişti, nicio înfrângere).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport