Liviu Pop filozofează pe tema greşelilor gramaticale: "În viaţă, ca şi în politică, există greşeli şi există erori!"

Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Criticat pentru frecventele sale greşeli gramaticale - de la "genunche" la numărul de i din cuvântul "copiii" - ministrul Educaţiei Liviu Pop a declarat luni, în plenul Senatului, că în viaţă există greşeli şi erori şi "greşelile se pot corecta, dar erorile nu", relatează Hotnews.

"Mi s-au adus nenumărate reproşuri în ultimele luni de când am preluat conducerea acestui minister, multe dintre ele de ordin personal, cum scriu, cum mă exprim. Nu voi încerca să mă disculp. În viaţă, ca şi în politică, există greşeli şi există erori. Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu", a declarat Liviu Pop, citat de News.ro, în faţa senatorilor.

Ministrul - unul dintre cei mai controversaţi din cabinetul Tudose - a explicat că la cursurile facultăţii de matematică pe care a urmat-o el, se vorbeşte şi despre erorile statistice care sunt de două feluri: sistematice şi nesistematice, printre acestea din urmă distingându-se erorile de tipul trei, care se referă la actul de a încerca să rezolvi exact o problemă greşit formulată.

"Când comiţi erori de tipul trei, erorile nu mai sunt individuale, ci mai grav, colective şi persistente în timp. Iată de ce îmi asum criticile relative la greşeli. După puterile mele încerc să le corectez, dar consider că este esenţial să evit erorile care duc la efecte colective şi persistente în timp. De aceea vă spun că până nu vom putea garanta un conţinut de calitate, nu vom pune pe masa elevilor orice şi oricând", a explicat Pop.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne