Liberalii vor să-l dea jos pe primarul interimar al Capitalei. Edilul: "Acum s-au trezit şi ei. Nu se poate"

Liberalii consideră că primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel-Dan Marin, trebuie să îşi dea demisia, sau să fie schimbat din funcţie. Edilul se declară nemulţumit de poziţia liberalilor pe care îi acuză că vor "să dea iama la frigider".
Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, 13 octombrie 2015
Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, 13 octombrie 2015 (Epoch Times)

"După ce se rezolvă anumite probleme, este uşor să spui: gata, ne-am făcut treaba şi venim noi, băieţi simpatici. (...) Nu i-am văzut niciodată (pe unii consilieri — n.r.) stând alături de mine nici în discuţiile cu RADET, nici în discuţiile cu ELCEN, nu i-am văzut stând alături de mine în lucruri esenţiale pentru Bucureşti, mai ales că am trecut totuşi printr-un accident, poate cel mai tragic accident din '77 încoace, şi nu am văzut pe niciunul care să vină să propună ceva pentru.

Toată lumea ştie să facă declaraţii la televizor, toată lumea vrea să fie băiat simpatic, fiecare dintre ei, personal, în schimb, după ce apele s-au liniştit şi a venit Ştefănel să facă un pic ordine în primărie, ca să pot să dau nişte directori mari afară, acum s-au trezit şi ei că am vrea şi noi un pic la frigider. Nu se poate, că frigiderul îl ţin închis şi aşa vă rămâne până în iunie, închis pentru toată lumea", a declarat, pentru Agerpres, edilul interimar.

Reamintim că Ştefănel Marin Dan a fost numit primar interimar al Capitalei după ce atât viceprimarul PSD Dan Darabonţ cât şi viceprimarul PNL Cornel Pieptea, au refuzat să preia postul de primar lăsat liber de Sorin Oprescu, în presă vorbindu-se despre un ruşinos blat PSD-PNL, care şi-au dat mâna şi l-au sprijinit pe Marin, fost PPDD-ist, actual UNPR-ist, să ajungă şef peste Capitala acestei ţări, într-o perioadă în care generalul Gabriel Oprea era "pe val".

Ştefănel Marin Dan susţine acum că nu are o problemă cu retragerea sa de la primărie, dacă cineva îl acuză că a făcut lucruri ilegale sau în defavoarea cetăţenilor.

"Nu am o problemă să mă retrag de la primărie în condiţiile în care cineva mă poate acuza sau suspecta cum că am făcut lucruri ilegale sau că nu am făcut lucruri bune în favoarea bucureşteanului. Dacă cineva mă acuză, vreau să îmi şi arate (...). Oamenii ştiu foarte bine ce am făcut şi instituţiile ştiu foarte bine ce am făcut. (...)

Dacă oamenii nu au înţeles că sistemul s-a schimbat şi că lumea vrea să şi muncim, oamenii o să răspundă. Dacă am reuşit să dau afară câte un director în fiecare săptămână, nu mă opresc aici, mai am de dat afară şi o să-i dau afară. Cine nu înţelege că s-a terminat perioada anilor 2000, este liber să plece acasă", a adăugat Ştefănel-Dan Marin.

În cursul zilei de marţi va avea loc o şedinţă extraordinară a Consiliul General al Municipiului Bucureşti în cadrul căreia ar putea fi schimbat edilul de majoritatea PNL-PSD. Ştefănel-Dan Marin a anunţat că nu participă la această şedinţă.

"Eu, mâine (marţi - n.r.), la şedinţa de la ora 15:00 convocată de PNL, nu particip, pentru că nu este convocată de mine, eu am convocat şedinţa de joi ordinară, în care am pus lucruri serioase pe ordinea de zi, printre care şi bugetul RADET", a explicat primarul interimar.

Prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti Richard Radu, consilier în CGMB, a declarat, tot luni, că liberalii vor ca primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel-Dan Marin, să facă un pas în spate.

"Poziţia PNL este aceea că Acordul pentru bucureşteni asumat şi de primarul interimar al municipiului Bucureşti nu a fost respectat de către acesta. De asemenea, Ştefănel-Dan Marin a tergiversat convocarea şi punerea pe ordinea de zi a CGMB a bugetului RADET. Bucureştenii au fost văduviţi de un drept al lor, acela al căldurii şi apei calde, motiv pentru care în continuare consideram că primarul general interimar trebuie să îşi dea demisia sau să fie schimbat", a declarat luni Richard Radu, consilier în CGMB şi prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne