Legiuitor german: Sancţiunile împotriva Rusiei “ucid” companiile germane

Franz Wiese, un legiuitor din Brandeburg şi membru al partidului eurosceptic Alternativ pentru Germania.
Franz Wiese, un legiuitor din Brandeburg şi membru al partidului eurosceptic Alternativ pentru Germania. (Captură Foto)

Un legiuitor german a condamnat politica anti-Rusia a Uniunii Europene şi a cancelarului german Angela Merkel, susţinând că interdicţiile UE distrug afacerile din Germania, în condiţiile în care zeci de firme şi-au anunţat falimentul.

Franz Wiese, un legiuitor din Brandenburg şi membru al partidului eurosceptic Alternativa pentru Germania, a făcut aceste remarci luni.

“Aprobată de Uniunea Europeană şi supravegheată de cancelarul german Angela Merkel, politica sancţiunilor anti-Rusia distruge companiile mici şi medii din Brandenburg precum şi din restul ţării”, a declarat Wiese.

Conform lui Wiese, politica lui Merkel împotriva Rusiei a dus până acum la falimentul a 90 de companii germane.

Remarcile lui Wiese au fost făcute la o zi după ce preşedintele ceh Milos Zeman a criticat sancţiunile aplicate de Occident împotriva Rusiei datorită crizei din Ucraina, descriind această politică ca fiind contraproductivă şi provocatoare. De asemenea, Zeman a făcut apel la o suspendare imediată a acestor sancţiuni.

Puterile occidentale au impus câteva runde de sancţiuni împotriva Rusiei, datorită acuzaţiilor că Moscova este implicată în criza separatistă din Ucraina – o criză care a izbucnit după ce Kievul a lansat operaţiuni militare împotriva separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei în aprilie 2014. Rusia a negat aceste acuzaţii.

Ca o contramăsură, Moscova a impus interdicţii în august 2014, pentru un an, asupra importurilor alimentare din SUA, UE, Australia, Canada şi Norvegia.

Se estimează că această mişcare costă industriile agricole europene milioane de dolari. Înaintea interdicţiei asupra importurilor alimentare, Rusia a importat un sfert din cantitatea de legume şi fructe din statele UE.

În 27 aprilie, Rusia a declarat că va amplifica o interdicţie existentă asupra importurilor de fructe şi legume din Bulgaria, datorită temerilor că Sofia ar putea încerca să vândă produse europene în Rusia folosind documente false.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe