Lazăr, după ce a fost criticat de Antena 3: E o acţiune de destabilizare a Ministerului Public!

Acuzat de Antena 3 că pare a fi adeptul devizei "obrazul subţire cu cheltuială se ţine" motiv pentru care ar fi cheltuit sume exorbitante pentru deplasările în străinătate, procurorul general avertizează că asistăm la acţiuni de destabilizare ale Ministerului Public.
Augustin Lazar
Augustin Lazar (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministerul Public atrage atenţia, într-un comunicat de presă, asupra faptului că în spaţiul public au fost lansate informaţii false cu privire la activitatea lui Augustin Lazăr după ce Antena 3 l-a acuzat pe procurorul general că "a cheltuit sume exorbitante pentru deplasări în străinătate".

Instituţia mai avertizează că în ultima perioadă s-au înmulţit informaţiile false sau informaţiile prezentate trunchiat menite să compromită instituţia şi persoana procurorului general, Augustin Lazăr, şi atrage atenţia că asistăm la o acţiune de destabilizare a Ministerului Public.

Redăm integral comunicatul Parchetului:

"În cursul zilei de astăzi, 26 septembrie 2018, un post de televiziune a lansat o serie de informaţii false referitoare la activitatea domnului Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), susţinând că “a cheltuit sume exorbitante pentru deplasări în străinătate” şi că “aceasta este una din neregulile până în clipa de faţă”.

Potrivit art. 71 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, “procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reprezintă Ministerul Public în relaţiile cu celelalte autorităţi publice şi cu orice persoane juridice sau fizice, din ţară sau din străinătate”. Totodată, în Regulamentul de ordine interioară al parchetelor, articolul 14, litera f, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 2.632/C/2014, este prevăzută atribuţia procurorului general de a reprezenta Ministerul Public în relaţiile cu celelalte autorităţi şi instituţii publice, cu organizaţiile neguvernamentale, cu orice alte persoane juridice sau persoane fizice din ţară şi din străinătate, precum şi în relaţiile internaţionale.

Fără a face referire la existenţa unei atribuţii exprese de reprezentare a procurorului general al PÎCCJ în relaţiile internaţionale, postul de televiziune în cauză a difuzat o ştire din care, în mod fals, rezultă ideea că domnul Augustin Lazăr a acţionat în mod nelegal.

Pentru o corectă informare a opiniei publice şi pentru a se aprecia importanţa reprezentării Ministerului Public în domeniul relaţiilor internaţionale, menţionăm câteva dintre activităţile externe la care a participat procurorul general al PÎCCJ: Forumul Consultativ al Procurorilor Generali, Forumul România – Republica Moldova în domeniul justiţiei, Şedinţa solemnă a Curţii de Casaţie franceze, Întâlnirea Generală a Asociaţiei Internaţionale a Procurorilor, Întâlnirea Reţelei Procurorilor Generali şi şefilor instituţiilor echivalente de pe lângă Curţile Supreme ale Statelor Membre din Uniunea Europeană, vizite la Parchetul General de pe lângă Curtea de Casaţie a Franţei şi la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Totodată, precizăm faptul că informaţii referitoare la obiectul deplasărilor externe ale conducerii PÎCCJ se regăsesc pe site-ul instituţiei, rubrica Comunicate de presă.

În contextul înmulţirii în ultima perioadă a lansării în spaţiul public de informaţii false sau informaţii prezentate trunchiat, procurorul general al PÎCCJ atrage atenţia asupra faptului că acestea reprezintă în mod evident o acţiune de destabilizare a Ministerului Public", se arată în comunicatul Ministerului Public.

La ce se referă Ministerul Public?

"Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Pare să fie deviza procurorului general, care a cheltuit sume exorbitante pentru deplasările în străinătate.

De altfel, Augustin Lazăr a reuşit performanţa să termine banii de deplasări din acest an încă din luna martie, însă de atunci, acesta a mai plecat din ţară", scria astăzi Antena 3, într-un articol ce poate fi accesat aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne