Lăturile propagandei de Partid: Phenianul aruncă din nou injurii la adresa altor şefi de state

Liderul nord coreean Kim Jong-Un
Liderul nord coreean Kim Jong-Un (Ed Jones / AFP / GettyImages)

Liderul comunist de la Phenian, prin vocea oficialilor Comitetului nord-coreean pentru Reunificare Paşnică a Coreei, a catalogat relaţia dintre preşedintele Coreei de Sud, Park Geun-Hye, şi preşedintele american, Barack Obama, cu cea dintre o ”prostituată înrăită” şi un ”peşte puternic”.

”Comportamentul recent al lui Park Geun-hye cu Obama este comportamentul unei fete rele şi imature care cere unor gangsteri să bată un pretendent pe care nu-l iubeşte. Sau al unei prostituate înrăite care este disperată să prindă pe cineva în capcană, punându-şi corpul în serviciul unui peşte puternic”, au precizat oficialii comunişti, citaţi de agenţia de stat KCNA.

Oficialii de la Phenian cât şi agenţia de stat KCNA sunt folosiţi de Kim Jong-un în atacurile sale publice împotriva adversarilor politici, reali sau imaginari.

Injuriile dure ale Phenianului au apărut la numai o zi după vizita oficială a lui Obama la Seul, în cadrul căruia a catalogat Coreea de Nord drept un ”stat paria”, care va suferi consecinţe grave în cazul unui nou test nuclear.

"Vizita nu a făcut altceva decât să ne confirme mai vechea convingere potrivit căreia puterea, mai degrabă decât cuvintele, este singura opţiune de a trata cu vechiul inamic american. Ne-am întărit hotărârea de a ne continua politica spre un război nuclear total", a adăugat Comitetul comunist.

Liderul nord-coreean a cerut, săptămâna trecută, întărirea armatei pentru un conflict pe scară largă împotriva Statelor Unite.

Regimul comunist nord coreean este unul dintre cele mai paranoice de pe glob. Populaţia Coreei de Nord este subnutrită, ţinută în izolare şi sărăcie. Propaganda comunistă atinge în Coreea cote greu de imaginat. Un exemplu elocvent fiind versiunea oficială potrivit căreia tatăl actualului dictator ar fi avut origini divine, la naşterea sa fiind semnalate, conform mass mediei de stat, mai multe "minuni".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe