Lansarea lui Ghimpu în campania electorală la Iaşi: Amendă unui student moldovean pentru contramanifestaţie

Un student moldovean care îşi face studiile la Iaşi a fost amendat cu 1000 lei româneşti pentru că a protestat paşnic în timpul lansării în campania electorală a lui Mihai Ghimpu pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.
Dumitru Mihailov protestând în Iaşi.
Dumitru Mihailov protestând în Iaşi. (blog.galbur.md)

Dumitru Mihailov, masterand la o universitate din Iaşi, a protestat duminică, 2 octombrie, în timpul evenimentului de lansare în campania electorală a liberalului Mihai Ghimpu. Pentru contamanifestaţie şi pentru că a afişat pancarte pe care era scris: „Unionist, guvernând cu comuniştii?!” şi „Unde-i miliardul?”, moldoveanul a fost amendat cu 1000 lei româneşti. Studentul susţine că va ataca în instanţa de judecată decizia Jandarmeriei.

„La lansarea în campanie a domnului Mihai Ghimpu, am venit cu câteva întrebări către dumnealui, plasate pe nişte pancarte. Nu am săvârşit careva acţiuni ilegale, pur şi simplu am stat cu pancarta la acea manifestaţie. Pentru aceasta, în loc să primesc nişte răspunsuri de la domnul Mihai Ghimpu, m-am trezit cu o amendă de 250 de euro din partea jandarmilor români. Consider că mi-au fost lezate drepturile de exprimare”, a declarat Dumitru Mihailov, potrivit Jurnal.md.

Tânărul de 24 de ani a ţinut să-şi manifeste dezacordul cu privire la declaraţiile şi activitatea lui Mihai Ghimpu din ultimii ani, fapt pentru care a fost înjurat şi bruscat de către membrii Partidului Liberal chiar dacă studentul nu a scandat nimic şi nu a scos vreo vorbă.

Dumitru Mihailov susţine că forţele de ordine l-au anunţat că este amendat pentru contramanifestaţie, însă nu i-au prezentat procesul-verbal. Documentul urmează să-i fie trimis ulterior prin intermediul oficiului poştal.

Potrivit sursei citate, ofiţerul de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Iaşi a confirmat că aceasta este procedura legală în astfel de cazuri, iar purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal (PL), Ionel Puşcaş, a menţionat că le-a solicitat jandarmilor să asigure ordinea publică, iar aceştia l-au amendat pe protestatar.

Notabil este faptul că, de asemenea, mai mulţi locuitori ai oraşului Ungheni au organizat la 2 octombrie, un flashmob împotriva candidatului Partidului Liberal la prezidenţiale, Mihai Ghimpu. Liderul PL şi colegii săi se deplasau cu trenul la Iaşi, unde urma să aibă loc lansarea în campania electorală. În timp ce garnitura a staţionat, manifestanţii i-au huiduit şi fluierat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe