La parlamentarele noi din Hânceşti, Platforma DA îl va susţine pe candidatul independent Grigore Cobzac

Grigore Cobzac, deputat în Parlamentul Republicii Moldova
Grigore Cobzac, deputat în Parlamentul Republicii Moldova (facebook.com)

Urmare a discuţiilor purtate cu cetăţenii Republicii Moldova, în principal cu oamenii din localităţile circumscripţiei 38 Hînceşti, dar şi în urma consultărilor interne, Biroul Politic Naţional al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), a decis duminică 9 februarie, să acorde susţinere electorală candidatului independent Grigore Cobzac în alegerile parlamentare noi din circumscripţia 38.

Membrii PPDA au menţionat că până în prezent, Platforma DA a făcut totul pentru identificarea unui candidat comun neafiliat politic, care să reprezinte forţele proeuropene şi naţionale, ca un prim test pentru marile bătălii politice ale anului 2020, referindu-se aici la prezidenţialele din toamnă.

Platforma DA a amintit că Grigore Cobzac a fost candidatul comun al forţelor antioligarhice în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripţia nr. 38 şi în condiţiile unui scrutin neliber şi inegal a avut sprijinul popular, obţinând locul doi cu peste 33 % de voturile exprimate în cadrul scrutinului.

Originar din raionul Hânceşti, Cobzac are o bogată experienţă regională şi parlamentară, fiind unul din adversarii declaraţi ai regimului oligarhic. Acesta a activat în calitate de Preşedinte al comisiei parlamentare pentru anchetarea traficului cu anabolizante în fostul Parlament, un dosar complex care a generat mai mulţi prizonieri politici.

Îndemnând alegătorii din raza circumscripţiei 38 să iasă masiv la vot pe data de 15 martie şi să susţină candidatura lui Grigore Cobzac, Platforma DA a făcut şi un apel către alte partide proeuropene şi naţionale autentice să gândească strategic şi să acţioneze local, adică „să aibă tăria de a-şi retrage candidaţii proprii, garantând astfel condiţiile necesare pentru victoria candidatului independent, Grigore Cobzac”.

Amintim că Grigore Cobzac a fost recent exclus din Partidul Acţiune şi Solidaritate din motivul „nerespectării disciplinei în partid”. Mai mult decât atât, liderul PAS, Maia Sandu, a explicat că primul candidat PAS la aceste parlamentare a fost Grigore Cobzac care a refuzat din motive personale, însă, care ulterior s-a înscris în cursa electorală în calitate de candidat independent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe