La Bucureşti se va organiza Festivalul “Zilele Basarabiei"

Pe 27 martie se împlinesc 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cu această ocazie, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti va organiza între 24 şi 27 martie Festivalul ”Zilele Basarabiei la Bucureşti”. Anul acesta va avea loc cea de-a V-a ediţie a Festivalului, ediţie aniversară, marcată printr-un program excepţional.

”Zilele Basarabiei la Bucureşti” încep sâmbătă, 24 martie, de la ora 21.00, în clubul JukeBox, unde va avea loc un concert cu interpreţi şi trupe îndrăgite de pe ambele maluri ale Prutului. Pe scenă vor evolua pentru publicul de la Bucureşti binecunoscutul interpret basarabean Cătălin Josan şi formaţiile ROA, Paralela 47, Condorii Negri şi Gândul Mâţei.

Programul continuă duminică, 25 martie, cu o zi dedicată muzeelor. Tinerii interesaţi vor avea ocazia să viziteze gratuit cele mai importante muzee din Bucureşti.

Luni, 26 martie ora 17, va avea loc Lansarea volumului de carte „Istoria Basarabiei” din Colecţia Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni. Autorul volumului este decanul Facultăţii de Istorie de la Suceava, profesor doctor universitar Ştefan Purici.

Festivalul se va încheia marţi, 27 martie cu un Omagiu pentru făuritorii Unirii. De ziua Unirii Basarabiei cu România, doritorii, alături de organizatorii evenimentului, se vor deplasa la fel ca în anii precedenţi la Cernica, pentru a aduce un omagiu celor care au stat la baza îndeplinirii idealului Unirii. Se vor depune coroane şi flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării din cimitirul de la Cernica, printre care se numără Pantelimon Halippa, Ioan Pelivan şi primul Mitropolit al Basarabiei, Gurie Grosu.

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului ”Zilele Basarabiei la Bucureşti” este realizată cu sprijinul partenerilor: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi”, Universitatea din Bucureşti, Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, IPT şi Primăria Municipiului Bucureşti. Parteneri media: Radio Guerrilla, Portalul informaţional Basarabeni.ro, Privesc.EU, Jurnal TV şi Ecou Românesc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe