Klaus Iohannis despre Roşia Montana

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (ROBERT GHEMENT/AFP/Getty Images)

În cadrul interviului lui Klaus Iohannis la Realitatea de joi seara, preşedintele României a afirmat că proiectul de la Roşia Montana trebuie „revăzut”.

„Aşa cum a fost conceput proiectul, mie nu mi se pare potrivit. Îi invit pe cei care sunt implicaţi direct să reia discuţiile. Până la urmă fără o negociere bună, serioasă şi aplicată lucrurile nu vor putea fi rezolvate. Această negociere trebuie făcută între firma care doreşte să investească şi reprezentanţii guvernului României. Sunt convins că o astfel de discuţie se poate discuta”.

Preşedintele României nu discutat ce anume înţelege prin „reluarea discuţiilor”. Reamintim că firma RMGC a ridicat din nou chestiunea, ameninţând aducerea României într-o curte de arbitraj, pentru daune.

În ceea ce priveşte gazele de şist, datorită scăderii preţului petrolului, Iohannis este de părere că lucrurile se rezolva de la sine, exploatarea acestora nemaifiind în zona rentabilităţii”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne