Judecătorii continuă marţi audierile martorilor în cazul Bivolaru

Balanta Justitiei
Balanta Justitiei (photos.com)

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie continuă marţi audierile în dosarul în care Gregorian Bivolaru, liderul MISA, este acuzat de trafic de persoane şi de întreţinere de relaţii sexuale cu minore, folosindu-se de calităţile sale de mentor spiritual.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, în 9 octombrie, audierea martorilor în şedinţă secretă, deoarece, la termenul anterior de judecată al procesului, declaraţiile unor martori care au relatat situaţii jenante au fost consemnate de presă.

Una dintre martore a prezentat în detaliu practicile la care a fost invitată să participe de către Gregorian Bivolaru şi instructorii acestuia. Aceasta a povestit despre tratamentul la care a fost supusă, în calitatea ei de yoghină, de către liderul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) şi de acoliţii acestuia, care au sfătuit-o să mănânce tămâie şi să facă sex pe morminte pentru a se apropia de zeiţa Kali.

În legătură cu acest proces, în 12 aprilie, ICCJ a hotărât să reţină spre rejudecare dosarul în care liderul MISA a fost achitat pentru perversiuni sexuale, act sexual cu un minor şi trafic de minori, admiţând astfel recursul procurorilor şi desfiinţând în consecinţă deciziile anterioare ale instanţelor.

În data de 13 iulie, avocatul lui Gregorian Bivolaru a depus la ICCJ documente privind localizarea clientului său, dar şi o solicitare a acestuia de a fi audiat prin comisie rogatorie, în Suedia, unde are statutul de "azilant politic", motivând că în România i-ar fi încălcate drepturi civile şi procesuale.

În acest dosar, instanţele inferioare, respectiv Tribunalul Sibiu şi Curtea de Apel Alba Iulia, au hotărât achitarea liderului MISA pentru o parte din infracţiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de act sexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori.

Totodată, instanţele au dispus încetarea procesului penal pentru alte infracţiuni, respectiv corupţie sexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, şi trecerea frauduloasă a frontierei României. Motivarea soluţiei este dată de faptul că a intervenit prescripţiei răspunderii penale.

În acest dosar au mai fost judecate alte două persoane, Farkas Ferenc Zsolt şi Farcasi Maria Mirona, iar instanţa a decis încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru tentativă la infracţiunea de trafic de migranţi şi infracţiuni de corupţie în formă continuată.

Procurorii au făcut recurs la instanţa supremă.

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, este judecat pentru trafic de persoane şi pentru alte şapte infracţiuni şi într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne