"Jandarmeriada". Parchetul militar cere identificarea de urgenţă a jandarmilor cu numărul de identificare ascuns

Numărul de pe cască este elementul prin care jandarmii pot fi identificaţi. Cu toate acestea, sau poate tocmai din această cauză, unii dintre "ţestoşi" l-au acoperit. Parchetul Militar a intrat pe fir.
Jandarmi la protestul din 10 august
Jandarmi la protestul din 10 august (Passport Production)

Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului general a solicitat Jandarmeriei identificarea jandarmilor care, la protestul din 10 august, şi-au ascuns indicativul de pe cască cu bandă izolatoare, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Procurorii militari vor să afle câţi jandarmi aveau indicativul ascuns, dacă a fost o strategie individuală sau, dimpotrivă, una concertată, instituţională, care ar putea dovedi premeditarea intervenţiei brutale, arată sursa citată.

Reamintim că jurnaliştii de la Passport Productions au filmat, pe 10 august, mai mulţi jandarmi având indicativul de pe caschete ascuns cu bandă izolatoare. Jurnaliştii spun că imaginile au fost surprinse la ora 16:30, când abia au existat câteva îmbrânceli şi câteva jeturi de gaze lacrimogene folosite de forţele de ordine.

„În imagine jandarmi în acţiune, la ora 16:30, cu numerele de identificare de pe caschete acoperite cu bandă adezivă neagră. Aceştia nu arată deloc ca oameni de toată isprava care lucrează în slujba cetăţeanului şi nu au nimic de ascuns”, scriu ziariştii.

G4Media mai aminteşte că, în urmă cu trei zile, prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, declara că jandarmii care au participat la intervenţia de vineri, din Piaţa Victoriei, pot fi identificaţi după numărul de pe cască.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne