Jandarmeria şi Primăria continuă să îi gazeze pe cetăţeni! Apel de la o protestatară

Protest
Protest (Mihuţ Savu)

Exasperată de faptul că, după ce i-a gazat pe cetăţenii prezenţi în Piaţa Victoriei pe 10 august, jandarmeria continuă să aducă la proteste aceleaşi garduri folosite în seara de 10 iar acestea - năclăite în gaz lacrimogen - au efecte neplăcute asupra sănătăţii cetăţenilor, o protestatară din Calea Victoriei solicită imperativ Jandarmeriei şi primăriilor să ia măsuri. Mai exact, protestatara cere Jandarmeriei să spele sau să schimbe gardurile, iar Primăriei Capitalei şi Primăriei Sector 1 asfaltul din Piaţă, şi el îmbibat în gaze.

"Continui să vin în Piaţă, deşi am trăit pe pielea mea evenimentele din 10 şi 11 august. Am realizat că apropierea de alveola din Piaţa Victoriei şi de gardurile jandarmeriei îmi provoacă iritarea căilor respiratorii şi a ochilor.

Dacă nu există vreo interdicţie legală de la parchet sau alte instituţii pentru protejarea zonei “crimei”, deşi am văzut că maşinile de cercetare decontaminare au fost pe 14 august în alveolă, fac apel către cele două instituţii:

Apelul meu către jandarmerie este să spele acele garduri cu tunurile de apă pe care le-au folosit cu atâta lejeritate împotriva celor prezenţi în data de 10.08.2018 în piaţa Victoriei sau măcar să le înlocuiască. Bani au, că văd că tocmai se dotează iar cu măşti.

Apelul către cele două primării este să aibă bunul simţ să trimită maşinile de salubrizare să spele zona în cursul nopţii sau a dimineţii (nu înspre seara, când se adună protestatari). Să trimită tot atât de multe maşini şi angajaţi de la salubritate cum au făcut-o în noaptea de 11 iunie 2018, după mitingul PSD, pentru a aduna jegul lăsat de oamenii în alb.

Dacă cele trei instituţii vor da curs acestui apel sau nu, nu ştiu. Ce ştiu sigur este că noi tot acolo o să fim", transmite protestatara Cristina Bota.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne